Izvor: RuskaRec.ru, 26.Mar.2017, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senator američke sankcije protiv RF povezao sa borbom za tržište naoružanja

Prvi zamenik predsednika Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Vladimir Džabarov ocenio je za RIA Novosti da su sankcije koje su SAD uvele nekolicini ruskih kompanija prouzrokovane željom da se Rusija potisne sa tržišta vojne industrije, i mada je reč o nelojalnoj konkurenciji, one neće moći da nanesu štetu ruskim preduzećima. Le Pen za CNN: Sankcije protiv Rusije su potpuno glupe SAD su uvele sankcije protiv osam ruskih kompanija koje krše američki zakon o neširenju oružja >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << za masovno uništenje u Siriji, Iranu i Severnoj Koreji. Na crnu listu dospeli su između ostalih "Rosoboronэksport", "Aviaэksport", "Konstruktorskoe bюro mašinostroeniя" i "Bazalьt". Sankcije su uvedene 21, a informacija o tome objavljena 24. marta na sajtu Stejt departmenta. Za šta se tačno terete ruske kompanije nije navedeno. Sankcije su uvedene protiv 30 inostranih preduzeća i građana iz 10 zemalja, između ostalih iz Kine i UAE. Ove sankcije nemaju veze sa restriktivnim antiruskim paketom mera uvedenim zbog događaja u vezi sa Krimom, prenose ruski mediji. Rusija neće inicirati pitanje ublažavanja sankcija, izjavio je Peskov „Tu se ne radi o rusko-američkim odnosima, Rusiju jednostavno žele da pomere sa tržišta (vojne industrije)", da je potisnu", rekao je senator. Dodao je da će sankcije teško moći da nanesu štetu ruskim kompanijama. „Ne mislim da će nas to posebno dotaći, mi praktično ne radimo na američkom tržištu", rekao je on. Po mišljenju Džabarova, Rusija ne treba da razmišlja o uzvratnim merama i brine, kompanije vojno-industrijskog kompleksa nastavljaju da rade na uobičajeni način, prenosi RIA Novosti.  

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Slucki: Odgovarajuće mere na nove američke sankcije SAD nisu potrebne

Izvor: Vostok.rs, 26.Mar.2017

Odgovarajuće mere na nove američke sankcije SAD nisu potrebne, provokacije računaju upravo na snažnu reakciju sa naše strane, izjavio je predsednik Odbora za međunarodne odnose Državne dume Rusije Leonid Slucki.. . „Ne mislim. Provokacije su upravo namenjene da nas što više razgale“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.