Ofanziva Islamske države na Deir el Zuru

Izvor: VOA, 14.Jan.2017, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ofanziva Islamske države na Deir el Zuru

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu navodi da su ekstremisti Islamske države izveli višestruki napad na vladine oblasti u sirijskom istočnomgradu Deir El Zuru. Opservatorija je navela da je više od 30 ljudi već poginulo uključujući 20 džihadista Islamske države i 12 boraca sirijskog režima. Nadležni navode da je sirijska vlada upotrebila ratne avione u napadu na ekstremiste.Islamska država kontroliše većinu pokrajine Deir El Zur, ali vladine snage kontrolišu glavni grad te pokrajine. Sirijska opservatorija navodi da se džihadisti Islamske države već neko vreme pripremaju za današnju ofanzivu, stacioniranjem pojačanja i dopremanjem dodatne municije.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

U napadu na istoku Sirije najmanje 30 mrtvih

Izvor: RTS, 14.Jan.2017

Islamska država pokrenula je jedan od svojih najžešćih napada na još opkoljen grad Deir al-Zor na istoku države i tom prilikom ubila najmanje 30 boraca sirijske vlade, prenosi AFP. . Kako se navodi, brutalni napad samo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.