Iz Turske u Siriju stiglo 300 kurdskih boraca

Izvor: Blic, 20.Sep.2014, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Turske u Siriju stiglo 300 kurdskih boraca

Najmanje 300 kurdskih boraca prešlo je granicu Turske i ušlo u Siriju tokom noći da bi pomogli svojim saborcima koji se bore sa pripadnicima ektremističke Islamske države (IS) oko kontorle nad gradom Ajn al-Arab, na severu Siirje, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Oko 300 kurdskih boraca pridružilo se jedinicama za zaštitu kurdskog naroda u Siriji (YPG) koji pokušavaju da spreče pripandike IS da zauzmu grad Ajn al-Arab, koga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kurdi nazivaju Kobane, preneo je AFP.

Sirijska opservatorija je prethodno saopštila da je najmanje 18 pripadnika IS poginulo tokom noći u sukobima sa kurdskim borcima u području Ajn al-Araba.

Ova organizacija za zaštitu ljudskih prava je navela da je medju 18 ekstremista bio i jedan Kinez.

Pripadnici IS su zauzeli tokom dvodnevne munjevite kampanje, 60 kurdskih sela u blizini turske granice, od kojih 40 samo u petak.

To je bilo najveće napredovanje džihadista prema gradu Ajn el Arab na granici s Turskom, a kurdski borci poraženi, jer su bili brojčano mnogo slabiji.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurdi iz Turske prešli u Siriju

Izvor: B92, 20.Sep.2014

Najmanje 300 kurdskih boraca prešlo je granicu Turske i ušlo u Siriju tokom noći da bi pomogli svojim saborcima koji se bore sa pripadnicima ektremističke IS...Oko 300 kurdskih boraca pridružilo se jedinicama za zaštitu kurdskog naroda u Siriji (YPG) koji pokušavaju da spreče pripadnike IS da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.