Subota, 20.09.2014.

14:55

Kurdi iz Turske prešli u Siriju

Najmanje 300 kurdskih boraca prešlo je granicu Turske i ušlo u Siriju tokom noći da bi pomogli svojim saborcima koji se bore sa pripadnicima ektremističke IS.

Izvor: Tanjug

Default images

Oko 300 kurdskih boraca pridružilo se jedinicama za zaštitu kurdskog naroda u Siriji (YPG) koji pokušavaju da spreče pripadnike IS da zauzmu grad Ajn al-Arab, koga Kurdi nazivaju Kobane, preneo je AFP.

Sirijska opservatorija je prethodno saopštila da je najmanje 18 pripadnika IS poginulo tokom noći u sukobima sa kurdskim borcima u području Ajn al-Araba.

Ova organizacija za zaštitu ljudskih prava je navela da je među 18 ekstremista bio i jedan Kinez.

Pripadnici IS su zauzeli tokom dvodnevne munjevite kampanje, 60 kurdskih sela u blizini turske granice, od kojih 40 samo u petak.

To je bilo najveće napredovanje džihadista prema gradu Ajn el Arab na granici s Turskom, a kurdski borci poraženi, jer su bili brojčano mnogo slabiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: