Grčka neće zajedničke patrole sa Turskom u Egejskom moru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka neće zajedničke patrole sa Turskom u Egejskom moru

Grčka je danas odbacila predlog o uspostavljanju zajedničkih patrola u Egejskom moru sa Turskom, koji je došao kao deo napora Evrope da se izbori sa najvećom emigrantskom krizom posle Drugog svetskog rata.

"Ne možemo da razgovaramo o novokomponovanim idejama koje su se nedavno pojavile, kao što su zajedničke grčko-turske patrole na pomorskim granicama, saopštilo je grčko Ministarstvo spoljnih poslova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenela je agencija AFP.

Portparol nemačke vlade Štefan Zajbert izjavio je juče da postoji hitna potreba da Grčka i Turska sarađuju i preseku mrežu trgovine ljudima u kojoj su izbeglice na svom očajničkom putu ka Evropi.

"Trenutno imamo situaciju, posebno u Egejskom moru između Grčke i Turske, da su granice otvorene i da trgovci ljudima mogu da čine šta žele, što dovodi mnoge u neposrednu životnu opasnost. To je nešto što mora da se promeni, rekao je Zajbert.

Grčki dnevnik Katimerini objavio je da Atina strahuje da bi Turska mogla da iskoristi izbegličko pitanje da ojača prisustvo u Egejskom moru, prisvajajući vodeni i vazdušni prostor oko grčkih ostrva u blizini svoje obale.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčka neće zajedničke patrole sa Turskom u Egejskom moru

Izvor: Blic, 14.Okt.2015, 00:32

Grčka je danas odbacila predlog o uspostavljanju zajedničkih patrola u Egejskom moru sa Turskom, koji je došao kao deo napora Evrope da se izbori sa najvećom emigrantskom krizom posle Drugog svetskog rata...Ne možemo da razgovaramo o novokomponovanim idejama koje su se nedavno pojavile, kao što...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.