Izvor: B92, 01.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina: Zastoj zbog protesta

Atina -- Javni gradski prevoz i avio-saobraćaj širom Grčke danas je u zastoju zbog štrajka koji su organizovali radnički sindikati povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

Atina je, praktično, paralizovana zbog štrajka zaposlenih u gradskom saobraćaju, što je u tešku situaciju dovelo i veliki broj turista pošto ne saobraćaju autobusi, trolejbusi, gradski metro, kao i saobraćajne linije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema i od međunarodnog aerodroma u grčkoj presonici.

Na aerodromu su otkazane desetine domaćih i inostranih letova, a ni feriboti ne saobraćaju između mnogobrojnih grčkih ostrva.

Sindikati će tačno u podne krenuti u protestnu šetnju centralnim ulicama Atine da bi još jednom iskazali neslaganje sa namerama konzervativne vlade da sprovede planiranu reformu penzijskog sistema zbog bojazni da će to otežati položaj grčkih radnika.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi maj obeležen uz paralizujući štrajk u Grčkoj i sukobe u Istanbulu

Izvor: Southeast European Times, 01.Maj.2008

01/05/2008..ATINA, Grčka -- Javni prevoz bio je obustavljen u četvrtak (1. maja), jer se više hiljada zaposlenih u tom sektoru pridružilo štrajku širom zemlje koji je održan Prvog maja. Nacionalni avioprevoznik Olimpik Erlajns, brodovi i železnice nisu radili, što je više hiljada turista dovelo...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.