Za BiH isti pečat kao i za Srbiju

Izvor: B92, 12.Sep.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za BiH isti pečat kao i za Srbiju

Sarajevo -- UNMIK je spreman da ukine odluku o naplati carina na robu poreklom iz BiH ako BiH prihvati pečat dostavljen svim potpisinicima CEFTA, saopšteno je iz Sarajeva.

Izgled pečata je istovetan pečatu koji je dogovoren na bilateralnim pregovorima Beograda i Prištine.

U saopštenju Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH navodi se da je to rečeno na sastanku Zajedničkog odbora CEFTA u Briselu prošle sedmice.

Ministarstvo spoljne trgovine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ekonomskih odnosa BiH sačinilo je informaciju o zaključcima sa navedenog sastanka i prosledilo je Savetu ministara radi izjašnjavanja i donošenja stava o ovom pitanju.

Nakon toga, prema saopštenju, o svemu će biti upoznato i Predsedništvo BiH u čijoj je nadležnosti vođenje spoljne politike zemlje i koje će se izjasniti o prihvatanju carinskih pečata dogovorenih na pregovorima Beograda i Prištine u Briselu.

Po okončanju navedene procedure o svemu će biti obavešteni predstavnici UNMIK/Kosovo, koji bi, u skladu sa donesenim zaključkom trebalo da ukinu odluku o naplati carina za robu poreklom iz BiH.

Prištinske vlasti su pre dva meseca uvele carine od 10 odsto na robu iz BiH, koja se plasira na kosovosko tržište, što je za posledicu imalo velike gubitke za kompanije iz BiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I od BiH se traži da prihvati pečat Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2011

BANJALUKA -..Administracija UNMIK-a na Kosovu spremna je da ukine odluku o naplati carina na robu poreklom iz BiH ukoliko BiH prihvati pečat dostavljen svim potpisnicima CEFTA sporazuma, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH...U saopštenju se kaže da je to rečeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Problem carina riješiti na zadovoljavajući način za izvoznike

Izvor: Capital.ba, 13.Sep.2011, 17:18

SARAJEVO, Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević izjavio je Srni da će institucija na čijem je čelu sve učiniti da se problem odluke UNMIK/Kosova o naplati carina na robu porijeklom iz BiH riješi na zadovoljavajući način po izvoznike. Ministar Zirojević pojasnio...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.