Vesna Pusić sutra u Beogradu

Izvor: Blic, 30.Jan.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesna Pusić sutra u Beogradu

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić učestvovaće sutra u Beogradu na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), saopštilo je danas hrvatsko ministarstvo.

Tokom boravka u Beogradu Pusićeva će se susresti sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, koji će otvoriti sastanak SEECP-a na kojem će se raspravljati o odnosima u regionu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rešavanju preostalih otvorenih pitanja i napretku zemalja jugoistočne Evrope prema evroatlantskim integracijama.

Na marginama sastanka Pusić će imati bilateralni sastanak i sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem, kao i sa ministrima spoljnih poslova Turske i Grčke Ahmetom Davutogluom i Stavrosom Dimasom.

Hrvatska šefica dilplomatije u Beogradu će razgovarati i sa predsednikom Liberalno-demokratske partije Čedomirom Jovanovićem, istoričarkom Latinkom Perović, predsednicom Helsinškog odbora za ljudska prava Sonjom Biserko i dekanom Fakulteta političkih nauka Ilijom Vujačićem, saopštilo je hrvatsko Mininistarstvo spoljnih i evropskih poslova.

Tokom boravka u glavnom gradu Srbije Vesna Pusić će se sastati i s predstavnicima hrvatske manjine - predsednikom Hrvatskog nacionalnog

veća Slavenom Bačićem, predsednikom Demokratskog Saveza Hrvata u

Vojvodini Petrom Kuntićem i direktorom Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislavom Žigmanovim.

Povezane vesti: Vesna Pusić krajem meseca u Beogradu Žipe: Srbiji status kandidata uz napredak u dijalogu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesna Pusić sutra u Beogradu

Izvor: Studio B, 30.Jan.2012

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić učestvovaće sutra u Beogradu na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP...Kako je saopštilo hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, tokom boravka u Beogradu Pusićeva će...

Nastavak na Studio B...

Hrvatska podržava region na putu ka EU

Izvor: Beta, 30.Jan.2012

BEOGRAD, 30. januara 2012. (Beta) - Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da je Hrvatskoj apsolutno u interesu da Srbija i države u regionu što pre postignu evropske standard.

Nastavak na Beta...

Davutoglu dolazi u Beograd

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2012, 00:09

ANKARA - Turski ministar inostranih poslova Ahmet Davutoglu otputovaće u Beograd na neformalni ministarski sastanak Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), saopšteno je danas iz turskog Ministarstva inostranih poslova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vesna Pusić u Beogradu

Izvor: RTS, 31.Jan.2012

Šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić razgovarala u Beogradu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Teme razgovora proces evropskih integracija regiona i ekonomska saradnja Srbije i Hrvatske. ..Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je sa ministarkom spoljnih poslova Hrvatske Vesnom Pusić o...

Nastavak na RTS...

Ministri o saradnji u regionu

Izvor: RTS, 31.Jan.2012

Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi biće održan u Beogradu. Ministar Vuk Jeremić rekao da će predložiti da zemlje regiona ove godine zajednički obeleže 100. godišnjicu Balkanskih ratova pod sloganom "Od balkanskog rata do balkanskog mira". ..U...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.