U Sarajevu još bez stava o kandidaturi Jeremića za GS UN

Izvor: Blic, 02.Feb.2012, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sarajevu još bez stava o kandidaturi Jeremića za GS UN

Sarajevo - Predlog da se ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izabere za predsednika Generalne skuštine UN još nije zvanično razmatran u Sarajevu, izjavila je zamenik ministra spoljnih poslova BiH Ana Trišić-Babić.

- Ministarstvo spoljnih poslova bi trebalo da to dokumentuje, pošto i Litvanija ima svog kandidata i da dostavi predlog Predsedništvu, kao i preporuku o tome treba li podržati nečiju kandidaturu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili ne - izjavila je Trišić-Babić.

Kako je istakla, Ministarstvo bi trebalo u ovom slučaju takodje da vodi računa o tome za šta je, a za šta nije Srbija dala podršku BiH i "na neki način verovatno će dati Predsedništvu preporuku za koga treba da glasa".

* Srbija je svaki put podržala BiH za bilo bilo kakvu kandidaturu, ali u ovom trenutku nemam uvid kako je regovala Litvanija na naše zahteve. Konačno, Srbija je nasa susedna zemlja i možda tu imamo više interesa - rekla je ona portalu Sarajevo- x. com , a prenosi Radio Slobodna Evropa.

Međutim, predsednik Predsedništva BiH Željko Komšić je izjavio da on lično neće podržati tu inicijativu.

- Što se mene tiče, BiH neće podržati kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Generalne skupštine UN - izjavio je Komšić, ne iznoseći razloge za svoj stav.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović se nije izjasnio o kandidaturi ministra Jeremića za predsednika Genralne skupštine, javlja portal.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li će BiH podržati Jeremića u UN

Izvor: B92, 02.Feb.2012

Sarajevo -- Predlog da se Vuk Jeremić izabere za predsednika GS UN još nije zvanično razmatran u Sarajevu, kaže iz ministarstva spoljnih poslova BiH Ana Trišić-Babić..."Ministarstvo spoljnih poslova bi trebalo da to dokumentuje, pošto i Litvanija ima svog kandidata i da dostavi predlog Predsedništvu,...

Nastavak na B92...

Sarajevo još bez stava o kandidaturi Jeremića za GS UN

Izvor: S media, 02.Feb.2012

Predlog da se ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izabere za predsednika Generalne skuštine UN još nije zvanično razmatran u Sarajevu, izjavila je zamenik ministra spoljnih poslova BiH Ana Trišić-Babić...Jeremić: Biću predsedavajući GS UN..Dačić, Srećković i Drašković na Molitvenom...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.