BiH bez stava o kandidaturi

Izvor: RTS, 02.Feb.2012, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH bez stava o kandidaturi

Vlasti u Sarajevu još nisu razmatrale predlog da se šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izabere za predsednika Generalne skupštine UN. Željko Komšić kaže da neće podržati Jeremića.

Predlog da se ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izabere za predsednika Generalne skuštine UN još nije zvanično razmatran u Sarajevu, izjavila je zamenica ministra spoljnih poslova BiH Ana Trišić-Babić.

"Ministarstvo spoljnih poslova bi trebalo da to dokumentuje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pošto i Litvanija ima svog kandidata i da dostavi predlog Predsedništvu, kao i preporuku o tome treba li podržati nečiju kandidaturu ili ne", izjavila je Trišić-Babić.

Kako je istakla, Ministarstvo bi trebalo u ovom slučaju takođe da vodi računa o tome za šta jeste, a za šta nije Srbija dala podršku BiH i "na neki način verovatno će dati Predsedništvu preporuku za koga treba da glasa".

"Srbija je svaki put podržala BiH za bilo bilo kakvu kandidaturu, ali u ovom trenutku nemam uvid kako je regovala Litvanija na naše zahteve. Konačno, Srbija je naša susedna zemlja i možda tu imamo više interesa", rekla je Trišić Babić internet portalu Sarajevo-x.com.

Međutim, predsednik Predsedništva BiH Željko Komšić kaže da on lično neće podržati tu inicijativu. "Što se mene tiče, BiH neće podržati kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Generalne skupštine UN", izjavio je Komšić, ne iznoseći razloge za svoj stav.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović se nije izjasnio o kandidaturi ministra Jeremića za predsednika Genralne skupštine, javlja taj internet portal.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.