Teror NATO plaćenika

Izvor: Glas javnosti, 26.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teror NATO plaćenika

BEOGRAD - U južnoj srpskoj pokrajini ne prođe skoro nijedan dan bez incidenata, a najnoviji ovog puta desili su se u Gračanici i severnoj Kosovskoj Mitrovici. Vojin Aleksić (70) iz Gračanice preksinoć je napadnut i opljačkan u svojoj kući, a pored brojnih povreda glave, grudnog koša, desne ruke i noge, njegovo zdravstveno stanje je ipak „stabilno“.

Sejanje straha

Petorica maskiranih napadača su upali u Aleksićevu kuću, koja se nalazi 50 metara od punkta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kfora koji obezbeđuje manastir Gračanica, pretukli ga, a zatim oteli ušteđevinu. Vojnici Kfora kažu da ništa nisu primetili, a Aleksićev unuk, koji živi u blizini, kaže da ga je deda pozvao telefonom i posle toga ga je pronašao u lokvi krvi.

- Kada smo ušli u kuću, deda je ležao u lokvi krvi i sve je bilo ispreturano. Znam da mu je slomljena noga, to sam mogao da vidim jer je rana bila otvorena - tvrdi unuk.

Portparol KPS-a Veton Eljšani je potvrdio da su napadači upali u Aleksićevu kuću preksinoć nešto posle 20 časova, dodajući da policija ima određena saznanja o mogućim počiniocima.

- Starca su u svojoj kući napali nepoznate osobe i pod pretnjom smrću od njega su otele 1.500 evra, a ne kao što je u prvi mah saopšteno 4.000. Pronašli smo kao dokazni materisal jedan nož i određenu sumu sitnog novca u dvorištu. Nastavljamo istragu - rekao je Eljšani.

Teroristički napadi

A u naselju Tri solitera, u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde žive i Srbi i Albanci, takođe preksinoć, odjeknule su dve eksplozije. Prva oko 20 sati, a druga sat vremena kasnije. Povređenih, na sreću, nije bilo.

Prema rečima regionalnog portparola KPS-a Besima Hotija, počinioci su nepoznati, a nema ni osumnjičenih. Hoti je dodao da se od specijalizovanih jedinica Kfora očekuje službeni izveštaj o vrsti eksplozivnih naprava i načinu njihovog aktiviranja, a da se pretpostavlja da je reč o dve ručne bombe. On je rekao i da je stanje u gradu mirno posle eksplozija, ali i da je pojačano prisustvo multietničkih jedinica KPS-a.

Predsednik Skupštine opština na Kosmetu Radovan Ničić rekao je da o eksplozijama u naselju Tri solitera ima samo površne informacije, ali da je najveća odgovornost na Euleksu.

- Misija Euleks očigledno ne radi ono zbog čega je ovde, odnosno ne vodi računa o bezbednosti na terenu. Siguran sam da su eksplozije povezane sa formiranjem Kosovskih snaga bezbednosti. To dokazuju i sve učestaliji napadi Albanaca na Srbe, kao i demonstracije ispred njihove vlade u kojima navodno traže slobodu. To je samo maska, a prava poruka se, u suštini, šalje albanskim ekstremistima da „reaguju“ kako bi pod svoju kontrolu stavili sever Kosova - objasnio je Ničić.

Bombaški napad je nastavak serije incidenata koja je otvorena napadom na pripadnike KPS-a nekoliko dana uoči proslave Nove godine. Od tada do danas u severnom delu Mitrovice dogodilo se niz incidenata u kojima je povređeno petnaest osob, a od kojih četrnaest srpske nacionalnosti.

Tadicu govnaro ti si kriv za ovo.

Ma, nije, Zapata, možda se predsednik trenutno nalazi u Rumuniji, srediće on sve, samo da se vrati.

Zovite Sutanovica da nas sto brze uvede u NATOVU GUBERNIJU?

Trebao bih Tadic da se sada izvine Taciju kriminalcu, i vec se izvinuo "U",

mozda i EU da se izvine sto nas nije uveo pod hitno u "EU" GUBERNIjU.

Mozda su Britanci nalozili Sutanovcu da obuku

vojnika pocne kod KSB. Britanci obucavali KSB

a KSB ce poducavati srpske vojnike.

Pljackasi, bitange, nasilnici, kradljivci nemaju naciju odnosno oni pripadaju svim nacijama na ovim prostorima. Nedavno je potrvrdjeno da u severnoj Mitrovici najbolje saradjuju albansjki i srpski mafijasi i sferceri, njima ne interesuje politika, odnosno interesuje ih da se pitanje severnog Kosova nikad resi, jer u ovoj situaciji oni najvise prifitiraju oni su postali jaki i nedodirljivi. Uspostavili su jake veze sa vlastima i rade sve sto je im volja; svercuju sve i svugde. Prema policiju oni imaju svoje ljude koji povremeno prave nerede u Bosnjackom kvartu i oko mosta i tri solitera. Medjutim autor ove vesti za maskirane napadace misli da su to placenici NATO-a i bilo bi veoma uputno da ako on ima saznanja oko toga, neka obavesti policiju. Nedavno je u Gnjilanu uhapsen kradljivac koji je krao novac po crkvama Pomoravlja, Srbin iz Silova koji je to pred policijom priznao delo. Mislim da nije u redu da se za sve sto se lose dogodi na Kosovu, okrivljuje druga strana.

Hajde Tadicu i Dacicu,put pod noge pa na Kosovo (sigurno imate pasose),pa trazite krivce!!!!

Tadic da ode na Kosmet?Pa on jos trazi cojstvo i junastvo.Covek nikako da pronadje .Sto napisa ovde jedan , mozda je cova OPET u Rumuniji.Kako problem u Srbiji Tadic smugne za Rumuniju.

Problem je sto Albanci ne razmisljaju dalje od nosa ,istorija se vraca nista nije dugotrajno ocu reci nijedna imperija nije bila vecita pa nece ni USA/NATO stici ce Albance ruka pravde pitanje je samo vremena a sto se tice nas mi smo cekali da se oslobodimo od bivseg okupatora 500 god pa opet cemo sacekati i do cekati na nas je da se naucimo nesto iz proslosti ,a koliku cenu ce Albanci da plate sto onako kukavicki okupirali juznu srpsku pokrajinu uz pomoc Amerike to ce biti njihov problem ja se nadam da ih skupo kostati.

Samo vi cekajte jos 5oo godina,pa ima vala da se nacekate.Tada vas nece biti jer je kod vas mortalitet veci od nataliteta (velika razlika?!). Za 30 godina u srbiji ce srbijacni biti manjina - veruj mi,videces.Bice kod vas mnogo vise zena nego muskaraca (bice posla i za nas Albanaca).

Govnaru, za tebe uvek ima posla u Srbiji, da cistis ulice, jer grama mozga nemas!

zapad cisti srbiju od srba.metar po metar..pedalj po pedalj...a nasa diplomatija i nasi takticari im samo nesvesno pomazu da zamaskiraju pljacku i genocid.mi imamo samo jedan nacin,i jedan put da opstanemo.ne na kosovu,nego bilo gde-da fizicki opstanemo.a to je-da postanemo realni,da pocnemo stvari da zovemo pravim imenom,i da direktno krenemo da im se suprotstavljamo,ujedinjeni.da prijatelje zovemo prijateljima,a neprijatelje-neprijateljima.u bilo kom drugom slucaju-ili cemo se lagano osipati,ili ce nas stihija kad krene sa svih strana razneti.gadi mi se tadic kad sa svojom klikom pocne da peva pesmice o njegovim "evropskim prijateljima".ti tvoji prijatelji nas satiru,predsednice.ali tebi je vazna samo sminka i ogledalce.i vesela klika,sto te lozi kako si najlepsi na svetu.travestit.

Da li nam je Tadiću sad Evropa bliža? Kako ste bliži Uniji Srbi sve više trpe i polako nestaju. Pa kako ih evrpski prijatelji u misiji na Kosovu i Metohiji ne zaštitiše?

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Napadnuti starac u Gračanici je u dobrom zdravstvenom stanju

Izvor: 24sata, 25.Jan.2009, 13:37

Dežurni lekar bolnice "Simonida" Slobodan Aranđelović rekao je danas da su kod napadnutog čoveka utvrđene povrede glave, grudnog koša, desne ruke i noge, da je on hiruški zbrinut i njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.