Stefanović: Očekujemo teške pregovore sa Prištinom

Izvor: Blic, 26.Feb.2011, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Očekujemo teške pregovore sa Prištinom

BEOGRAD - Šef srpskog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović ocenio je danas da će pregovori biti teški, da će imati svoje uspone i padove i da će trajati dovoljno dugo da bi se rešili najvažniji problemi.

"Svako pitanje ima veliki stepen teškoće za rešavanje i ne treba podizati nerealna očekivanja... biće to teški pregovori koji će imati svoje uspone i padove i trajaće dovoljno dugo da rešimo najvažnije probleme", istakao je Stefanović u vestima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na televiziji B92.

Stefanović je naveo da će prvo biti razmatrena pitanja koja najviše pritiskaju ljude na Kosovu i Metohiji, a to su "pitanja njihove slobode kretanja, korišćenja mobilne telefonije, električne energije, registarskih tablica i nestalih osoba".

Komentarišući imenovanje potpredsednice Vlade Kosova Edite Tahiri za šefa pregovaračkog tima Prištine, Stefanović je naveo da je ona iskusan pregovarač i zbog toga se očekuje da će "imati mogućnost pune implementacije onoga što budemo dogovorili".

"Imamo punu veru i poverenje da će kroz konstruktivan dijalog doći do brzih i povoljnih rešenja za ljude na Kosovu i Metohiji", istakao je Stefanović.

Kako je naveo, "mesecima smo čekali u potpunoj pripravnosti da Priština formira svoju vladu i pregovarački tim, a sada kada se to desilo očekujem da pregovori počnu u prvoj polovini marta u Briselu".

Povezane vesti: Kuper se sastao sa kosovskim zvaničnicima Tahiri: Sa Srbijom ćemo razgovarati samo o tehničkim pitanjima Koha ditore: Moguće odlaganje razgovora Prištine i Beograda Borko Stefanović: Priština pokazala da pregovori neće biti tehnički Kantrimen: Što pre dijalog Beograd-Priština

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pregovori neće biti samo tehnički"

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2011

Šef srpskog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović ocenio je danas da će pregovori biti teški, da će imati svoje uspone i padove i da će trajati dovoljno dugo da bi se rešili najvažniji problemi. Pregovori će se početi u Briselu u prvoj polovini marta..."Svako pitanje ima veliki...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.