Skot: Vojvodina je primer za region

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2016, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Vojvodina je primer za region

Amasador Sjedinjenih američkih država Kajl Skot boravi u prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu, gde je razgovarao sa predsednikom pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem i gradonačelnikom Milošom Vučevićem.

U izjavi za medije nakon današnjeg susreta sa ambasadorom Skotom Pajtić je istakao da je veoma zahvalan pošto je američki ambasador pokazao visok stepen interesovanja za privlačenje stranih investicija u Vojvodinu i Srbiju.

"Mi smo oduvek dobijali podršku od Ambasade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove prijateljske zemlje kada su u pitanju investicije, kada je u pitanju razvijanje demokratskih standarda, i kada je u pitanju očuvanje multietničke strukture naše pokrajine, na koju smo veoma ponosni", istakao je predsednik Pajtić.

 "Činjenica je da su ljudi ovde navikli da vekovima žive zajedno, ne jedni pored drugih, nego upravo da žive u saradnji, i grade zajednički društvo željeno društvo. A želimo društvo koje će u budućnosti biti deo evropske porodice naroda sa svim standardima koje EU podrazumeva u oblasti ljudskih prava, demokratizacije, ali i u oblasti pre svega ekonomske i socijalne sigurnosti garđana", istakao je predsednik Pajtić, nakon današnjeg susreta sa američkim ambasadorom.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Rendolf Skot istakao je da je danas u Pokrajinskoj vladi, posebna pažnja posvećena razgovorima o značaju ekonomskog razvoja, regionalnih odnosa, kao i temi privlačenja stranih investicija.

Ambasador Skot je istakao značaj činjenice da se Pokrajinska vlada, svojom aktivnom politikom, stara da obezbedi očuvanje jezika i pisama, kulture i tradicije pripadnika različitih nacionalnih zajednica.

"Vojvodina je primer za sve druge u ovom regionu, kako svi narodi treba da žive zajedno," istakao je ambasador Skat u svojoj poruci predstavnicima medija nakon današnjeg razgovora u Pokrajinskoj vladi sa dr Bojanom Pajtićem.



Vučević: Novi Sad privlačno mesto za ulaganje

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posle razgovora sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država izrazio je zadovoljstvo što je Novi Sad prvi grad, pored Beograda, koji je ambasador Skot posetio, istakavši da upravo ta činjenica pokazuje odnos ambasade SAD u Srbiji prema Novom Sadu, koji je zasnovan na dugogodišnjoj dobroj i sadržajnoj saradnji između Novog Sada i te ambasade.

"O dosta tema smo danas razgovarali na sastanku, a nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti razgovore i nastaviti. Iskoristio sam priliku da gospodina Skota pozovem da ponovo dođe u Novi Sad i da obiđe grad, kao i značajne manifestacije poput Egzita i Međunarodnog sajma poljoprivrede", rekao je Vučević novinarima.

On je dodao da je na sastanku dominantna tema bila dolazak investitora iz SAD sa posebnim naglaskom na to u kom pravcu idu investicije i koliko su značajne za Novi Sad.

Ambasador SAD istakao je da je poseta Novom Sadu njegova prva zvanična poseta nekom gradu u Srbiji mimo Beograda, a da je došao prvenstveno kako bi se bliže upoznao sa aktuelnom situacijom u tom drugom najvećem gradu u zemlji.

"Novi Sad poznat među našim biznismenima i kao privlačno mesto za ulaganje i kao vrlo uspešan grad. Ja sam tek tri-četiri nedelje u Srbiji i smatram da je od velike važnosti da je obiđem, da učim o zemlji i da je što bolje upoznam", rekao je on.

Istakao je da je veoma važno da američka kompanija koja trenutno ulaže u svoje poslovanje u Novom Sadu, bude uspešna i da to bude dobra investicija za nju kako bi osnažila i druge američke kompanije da investiraju u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skot u prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu

Izvor: RTS, 29.Feb.2016

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajla Skota, koji je došao u svoju prvu zvaničnu posetu Novom Sadu. . Miloš Vučević je na sastanku izrazio zadovoljstvo...

Nastavak na RTS...

Pajtić i Skot: Podrška SAD za privlačenje investicija u Vojvodini

Izvor: Blic, 29.Feb.2016

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić razgovarao je danas sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom. Nakon sastanka Pajtić je izrazio zadovoljstvo zato što je američki diplomata pokazao visok stepen interesovanja za privlačenje stranih investicija u Vojvodinu i Srbiju...- Vojvodina je sedma regija u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.