Ambasador SAD posetio Vučevića i Pajtića

Izvor: Radio 021, 29.Feb.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD posetio Vučevića i Pajtića

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Rendolf Skat prvi put je danas zvanično posetio Novi Sad.

On se najpre sastao sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, a zatim i sa predsednikom Pokrajinske vlade Bojanom Pajtićem. Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat rekao je da je poseta Novom Sadu njegova prva zvanična poseta nekom gradu u Srbiji mimo Beograda, a da je došao prvenstveno kako bi se bliže upoznao sa aktuelnom situacijom u tom drugom najvećem gradu u zemlji. - >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ambasada SAD i Grad Novi Sad imaju odlične odnose. U gradu vrlo dobro funkcioniše Američki kutak, a prisutna je i stalna kulturna razmena umetnika. Inače je Novi Sad poznat među našim biznismenima i kao privlačno mesto za ulaganje i kao vrlo uspešan grad. Ja sam tek tri-četiri nedelje u Srbiji i smatram da je od velike važnosti da je obiđem, da učim o zemlji i da je što bolje upoznam – rekao je ambasador Skat i dodao da je veoma važno da američka kompanija koja trenutno ulaže u svoje poslovanje u Novom Sadu, bude uspešna i da to bude dobra investicija za nju kako bi osnažila i druge američke kompanije da investiraju.

- Na sastanku je dominantna tema bila dolazak investitora iz SAD, a razgovarali smo o tome u kom pravcu idu investicije i koliko su značajne za Novi Sad. U pitanju je otvaranje nekoliko hiljada radnih mesta i izgradnja fabrike, a veoma sam ponosan na činjenicu da realizacija tih projekata ide vrlo dobro. Za nas, dolazak investicija iz SAD je značajan ne samo u ekonomskom, već i u političkom smislu. To pokazuje da je Novi Sad u političkom smislu stabilan i tretiran kao mesto koje je dobro za ulaganje. To je šansa i za naša domaća mala i srednja preduzeća, a te kompanije koje dolaze iz SAD proizvodiće proizvode na kojima će pisati da su napravljeni u Srbiji - rekao je gradonačelnik Vučević i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom ambasade SAD i Grada Novog Sada, poželevši novopostavljenom ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Nj.E. Kajlu Skatu mnogo uspeha u radu.

Pajtić je istakao da je veoma zhvalan, jer je američki ambasador pokazao visok stepen interesovanje za privlačenje stranih investicija u Vojvodinu i Srbiju.

- Vojvodina je sedma regija u Evropi prema Fajnenšel Tajmsu u strategiji privlačenja stranih investicija, i veoma dobro će nam doći i podrška jedne ovako visoke instance kao što je ambasador Sjedinjenih Američkih Država. Mi smo oduvek dobijali podršku od Ambasade ove prijateljske zemlje kada su u pitanju investicije, kada je u pitanju razvijanje demokratskih standarda, i kada je u pitanju očuvanje multietničke strukture naše pokrajine, na koju smo veoma ponosni, istakao je Pajtić.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Rendolf Skat istakao je da je danas u Pokrajinskoj vladi, posebna pažnja posvećena razgovorima o značaju ekonomskog razvoja, regionalnih odnosa, kao i temi privlačenja stranih investicija. Ambasador Skat, posebno je istakao značaj činjenice da se Pokrajinska vlada, svojom aktivnom politikom, stara da obezbedi očuvanje jezika i pisama, kulture i tradicije pripadnika različitih nacionalnih zajednica.

- Vojvodina je primer za sve druge u ovom regionu, kako svi narodi treba da žive zajedno - istakao je Skat.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.