Ministri EU o Zapadnom Balkanu, ali ne i o Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2009, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri EU o Zapadnom Balkanu, ali ne i o Srbiji

BRISEL - Ministri spoljnih i opštih poslova Evropske unije sastaće se danas u Luksemburgu kako bi razmotrili čitav niz pitanja, uključujući i Zapadni Balkan.

Srbija, međutim, neće biti na dnevnom redu dvodnevnog sastanka."Nije planirano da bude posebne diskusije o Srbiji.

Glavna tema, kada je Zapadni Balkan u pitanju, biće Bosna i Hercegovina", rekao je Tanjugu portparol Saveta EU Hesus Karmona.

Na sastanku će se, kako je najavila Švedska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao predsedavajuća Unije do kraja godine, razmatrati pitanja koja se odnose na evropske institucije, klimatske promene, ekonomsku situaciju, makro-regionalnu strategiju EU, ilegalnu imigraciju i spoljne odnose.

Što se tiče Zapadnog Balkana, ministri će se u potpunosti posvetiti razmatranju situacije u Bosni i Hercegovini (BiH) i pregovorima političkih lidera iz BiH sa visokim predstavnicima međunarodne zajednice u Butmiru, kao i napretku koji je do sada postignut.

EU su tokom dve runde pregovora u bazi NATO U Butmiru kraj Sarajeva predstavljali šef diplomatije Švedske Karl Bilt i komesar za proširenje Oli Ren.

Trebalo bi da bude upućen i apel liderima u BiH da budu odgovorni i da se posvete postizanju kompromisa neophodnih za evro-atlansku budućnost zemlje.

Savet će obratiti pažnju i na situaciju u Avganistanu i Pakistanu, Bliskom istoku, Gvineji i Sri Lanki.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministri EU sutra o Zapadnom Balkanu

Izvor: S media, 25.Okt.2009, 14:15

Ministri spoljnih i opštih poslova EU sastaće se u sutra u Luksemburgu kako bi razmotrili čitav niz pitanja, uključujući i Zapadni Balkan. ..Srbija, medjutim, neće biti na dnevnom redu dvodnevnog sastanka..."Nije planirano da bude posebne diskusije o Srbiji. Glavna tema, kada je Zapadni Balkan...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.