Koalicija JS-PUPS-SPS zajedno na izbore

Izvor: Politika, 11.Mar.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija JS-PUPS-SPS zajedno na izbore

JAGODINA – Na predstojeće izbore Jedinstvena Srbija će izaći u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera, a nosilac liste biće Ivica Dačić, rekao je danas predsednik JS Dragan Marković Palma na sednici Glavnog odbora u Jagodini.

Marković je dodao da je to dogovoreno kasno sinoć i da će ta koalicija nastupiti i na lokalnim, pokrajinskim i parlamentarnim izborima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />On je rekao da će se na predstojećim izborima kandidovati za republičkog poslanika i gradonačelnika Jagodine.

Jedinstvena Srbija traži da izbori budu raspisani i na Kosovu i Metohiji, jer je po ustavu Kosovo sastavni deo Srbije.

„Ukoliko budu raspisani predsednički izbori sa koalicionim partnerima smo dogovorili da kandidat za predsednika Srbije bude Ivica Dačić. Ova koalicija je pobednička jer kada su bili raspisani vanredni lokalni izbori u više gradova i opština dobijali smo duplo više glasova nego na redovnim izborima 2008. godine što znači da su građani Srbije dobro procenjiovali ono što mi radimo”, rekao je Marković.

Marković je podsetio da je JS 2008. godine sa koalicionim partnerima napravila proevrospku vladu.

„Ankete govore da će naša koalicija dobiti 15 odsto glasova i to bez kampanje. U tim anketama, koje nismo mi naručili, najbolje ocenjeni ministar u Vladi Srbije je Ivica Dačić, a nikada resor policije nije imao takvu popularnost kao sada. Ja kao gradonačelnik Jagodine sam u tim anketama ocenjen kao najbolji gradonačelnik u Srbiji sa 29 odsto”, kazao je predsednik JS.

Marković je naglasio da bez JS i bez ove koalicije ne može da se napravi nova vlada.

„Mi se nismo nikome obećali, a buduću vladu napravićemo sa onim partijama koje budu prihvatile političke ciljeve ove koalicije. U ovom trenutku ja ne znam sa kojom ćemo partijom posle izbora da napravimo koaliciju i o tome će odlučiti građani Srbije”, kazao je Marković.

Lider JS je rekao da su ciljevi ove partije borba protiv bele kuge, socijalna pravda i nova radna mesta.

„Kada smo formirali vladu rekao sam da se patriotizam ne sipa u traktor, a danas JS kaže da se status kandidata sipa u nova radna mesta. U Jagodini 20. marta počinje da se pravi italijanska fabrika za proizvodnju cirade gde će se zaposliti 520 radnika”, kazao je Marković.

Marković je rekao da kandidati JS moraju da budu u radnom odnosu, „a ne kao u drugim partijama gde ni deset odsto ljudi sa liste nisu u radnom odnosu, a posle izbora ulaze u javna preduzeća i upravne odbore da bi imali visoke plate”.

Lider JS je rekao da će ova kampanja biti teška i prljava i da će on sigurno biti meta napada. On je dodao da slogan kampanje neće menjati već će opet biti „Domaćinski”.

„JS sto posto ulazi u parlament sa pet mandata i imaće poslanički klub. Na osnovu anketa i rada u kampanji očekujem da ćemo imati osam republičkih poslanika”, najavio je Marković.

Tanjug

objavljeno: 11.03.2012.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Dačić naš kandidat za predsednika

Izvor: Blic, 11.Mar.2012

- Na predstojeće izbore Jedinstvena Srbija će izaći u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera, a nosilac liste biće Ivica Dačić, rekao je danas predsednik JS Dragan Marković Palma na sednici Glavnog odbora u Jagodini...Marković je dodao da je to dogovoreno...

Nastavak na Blic...

Crnogorsku partiju podržaće Demokratski savez Bugara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2012

NOVI SAD -..Demokratski savez Bugara (DSB), stranka bugarske nacionalne zajednice u Srbiji, podržaće listu Crnogorske partije (CP), koja će samostalno nastupiti na predstojećim republičkim izborima, saopštila je danas CP...Na izbornoj listi CP za republičke izbore naći će se i predstavnici DSB...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Palma Marković: Dačić je naš kandidat za predsednika

Izvor: Blic, 11.Mar.2012

- Na predstojeće izbore Jedinstvena Srbija će izaći u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera, a nosilac liste biće Ivica Dačić, rekao je danas predsednik JS Dragan Marković Palma na sednici Glavnog odbora u Jagodini...Marković je dodao da je to dogovoreno...

Nastavak na Blic...

SPS, PUPS,JS zajedno na izbore

Izvor: Mondo, 11.Mar.2012

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma izjavio je danas u Jagodini, da će ta stranka izaći na izbore u koaliciji sa SPS i PUPS-om. Palma će se ponovo kandidovati za gradonačelnika i poslanika.

Nastavak na Mondo...

Marković: Dačić je naš kandidat za predsednika

Izvor: S media, 11.Mar.2012

Na predstojeće izbore Jedinstvena Srbija će izaći u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera, a nosilac liste biće Ivica Dačić, rekao je danas predsednik JS Dragan Marković Palma na sednici Glavnog odbora u Jagodini...Bećković za S media portal: Ne želim...

Nastavak na S media...

Palma: Koalicija JS-PUPS-SPS zajedno na izbore

Izvor: Vesti-online.com, 11.Mar.2012

Na predstojeće izbore Jedinstvena Srbija će izaći u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Partijom ujedinjenih penzionera, a nosilac liste biće Ivica Dačić, rekao je predsednik JS Dragan Marković Palma na sednici Glavnog odbora u Jagodini...Marković je dodao da je to dogovoreno i da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.