BNS izlazi na izbore sa SNS

Izvor: B92, 11.Mar.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BNS izlazi na izbore sa SNS

Novi Pazar -- Bošnjačka narodna stranka nastupiće na predstojećim parlamentarnim izborima u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

Kako je saopšteno iz te najmlađe bošnjačke stranke, predstavnici BNS će biti na izbornoj listi koju će predvoditi lider SNS Tomislav Nikolić.

Sporazum o saradnji dve stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće potpisan za dva do tri dana, navode u BNS.

Predsedništvo BNS će, kako se navodi, podržati kandidaturu Nikolića za predsednika Srbije u slučaju da i ti izbori budu raspisani zajedno sa parlamentarnim.

BNS izražava uverenje da je bolji život građana moguć i da će široka narodna koalicija predvođena SNS-om doneti preko potrebne promene, kao i rešiti nagomilane probleme sa kojima se suočavaju Bošnjaci, a koje je, kako se tvrdi, generisala aktuelna vlast.

Kada su u pitanju lokalni izbori, Predsedništvo je donelo zaključak da se intenziviraju razgovori sa potencijalnim partnerima na lokalnom nivou o mogućim predizbornim i postizbornim koalicijama.

BNS je 12. bošnjačka stranka , a njen lider Mujo Muković bio je osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) čiji je lider bio Rasim Ljajić, koji je u međuvremenu formirao Sandžačku demokratsku partij (SDPS) na republičkom nivou.

Nezadovoljan politikom SDP, Muković je ostavku na sve funcije u toj stranci i na mesto državnog sekretara u Ministarstvu infrastrukture podneo početkom prošle godine.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.