Dejanović: Parlament o budžetu 26. decembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2011, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović: Parlament o budžetu 26. decembra

BEOGRAD -

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić- Dejanović izjavila je danas da će poslanici raspravu o budžetu za narednu godinu početi 26. decembra i izrazila očekivanje da će predloženi akt biti usvojen tri dana kasnije.

Ona je novinarima u srpskom parlamentu rekla i da očekuje da taj najvažniji finansijski akt podrže sve stranke vladajuće većine.

"Ne verujem da će biti onih iz većine koji će imati dileme da li će glasati za budžet. Sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će biti zahteva da se neke stavke preraspodele, a izglasavanje tog akta, a to očekujem 29. decembra, biće parametar da vladajuća većina još uvek funkcioniše", rekla je Đukić- Dejanović.

Ona je dodala i da će taj zakonski predlog u skupštinsku proceduru stići večeras ili najkasnije sutra.

Na pitanje da li će biti potrebe da vladajuća većina traži podršku opozicije za donošenje budžeta, predsednica Skupštine je navela da su "iznenađenja uvek moguća", da se može i to dogoditi, ali da je vladajuća većina "čvrsta" i da nema strah da parlament budžet neće usvojiti.

Upitana da li će budžet biti poslednji akt koji će parlament doneti, navela je da je uverena da će i u narednoj godini do izbora poslanici biti u prilici da rade.

Ona je podsetila da će tada parlament biti u periodu vanrednog zasedanja i da se sednice sazivaju na zahtev Vlade Srbije ili najmanje 84 poslanika.

Predsednica srpskog parlamenta je podsetila da parlament u donošenju budžeta, s obzirom na budžetski kalendar, kasni "godinama", ali da je ove godine to opravdano zbog konsultacija sa Međunarodnim monetarnim fondom i donošenja drugih zakona.

SVM: Podrška budžetu ako ima pretpostavke za razvoj Vojvodine

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor rekao je danas da podrška te stranke državnom budžetu Srbije za iduću godinu zavisi od toga da li on sadrži pretpostavke za ekonomski i privredni razvoj Vojvodine.

"Narednih dana proučavaćemo budžet i odluku o podršci donećemo do početka rasprave", rekao je Pastor novinarima u parlamentu.

On je naveo da je ove godine prvi put SVM imao uvid u nacrt budžeta pre nego što ga je Vlada usvojila i da je "dobar signal što je ove godine pravovremeno obavljen razgovor sa SVM".

Jugović: SPO nema razloga da destabilizuje državu

Poslanik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović najavio je danas da će ta stranka podržati predloženi budžet za 2012. godinu, jer ne želi da "destabilizuje Vladu Srbije i ugrozi funkcionisanje države".

"Neusvajanje budžeta i neko privremeno finansiranje ne bi bilo dobro, posebno u situaciji kada do marta moramo uložiti sve snage da bi Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU", rekao je Jugović novinarima u parlamentu.

Prema njegovim rečima, SPO nema razloga da destabilizuje državu i građane dovede u situaciju privremenog finansiranja, u kojoj bi oni na teži način ostvarivali svoje potrebe.

Jugović je dodao da je SPO za četiri godine pokazao da se ne bavi ucenama, ni politikanstvom.

LDP će glasati protiv

Poslanik Liberalno demokratske partije Bojan Đurić najavio je danas da ta stranka neće glasati za predloženi budžet za narednu godinu, jer smatra da vlada Srbije i dalje namerava da vodi "demagošku ekonomsku i socijalnu politiku", koja posebno dolazi do izražaja u izbornoj godini.

Đurić je novinarima u parlamentu rekao da očekuje da će biti velikih problema u vladajućoj koaliciji prilikom rasprave o budžetu za narednu godinu, pa da čak i ne isključuje mogućnost da Srbija u narednu godinu uđe bez usvojenog budžeta.

"Mi ćemo biti protiv budžeta, jer je jasno kakve će probleme napraviti u sledećoj izbornoj godini. Nema odgovora ni na pitanje šta je sa 880 miliona evra od obveznica kojima je vlada Srbije zadužila građane na 10 godina", rekao je Đurić.

On smatra da vlada Srbije nije u potpunosti završila budžet, čim "od Nemanjine do parlamenta putuje toliko dugo", već da su završene globalne brojke koje su, prema njegovoj oceni, "katastrofalne".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejanović: Parlament o budžetu 26. decembra

Izvor: S media, 16.Dec.2011

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Ðukić -Dejanović izjavila je da će poslanici raspravu o budžetu za narednu godinu početi 26. decembra i izrazila očekivanje da će predloženi akt biti usvojen tri dana kasnije...Vlada Srbije usvojila predlog budžeta (VIDEO)..Sledeće nedelje o predlogu budžeta..Ko...

Nastavak na S media...

Dejanović: Parlament o budžetu 26. decembra

Izvor: TvojPortal.com, 16.Dec.2011

/press online/ Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će poslanici raspravu o budžetu za narednu godinu početi 26. decembra i izrazila očekivanje da će predloženi akt biti usvojen tri dana kasnije. . . Ona je novinarima u srpskom parlamentu rekla i da očekuje...

Nastavak na TvojPortal.com...

PREDLOG BUDŽETA STIGAO U SKUPŠTINU SRBIJE

Izvor: Kurir, 17.Dec.2011, 12:12

BEOGRAD - Predlog zakona o budžetu za 2012. godinu, koji predviđa prihode od 750 milijardi dinara, rashode od oko 890 milijardi i deficit od 140 milijardi dinara na republičkom nivou, stigao je u Skupštinu Srbije...Tekst zakona objavljen je na skupštinskom sajtu, a kako je predsednica parlamenta...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.