Dačić: Propao pokušaj Kosova za prijem u Interpol

Izvor: B92, 07.Nov.2016, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Propao pokušaj Kosova za prijem u Interpol

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo u Izvršni komitet Interpola.

"Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama članicama, Generalna skupština Interpola odbila je sve zahteve za stavljanje na dnevni red zasedanja dodatnih tačaka o prijemu u članstvo", rekao je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je Kosovo još u aprilu 2015. godine podnelo članstvo, ali da Izvršni komitet Interpola do danas nije prihvatio taj predlog.

Kako se navodi u saopštenju, Dačić je ocenio da se na taj način još jednom potvrdilo da jednostrani potezi Kosova oko članstva u medjunarodnim organizacijama ne nailaze na raniju podršku, što je rezultat i velike diplomatske aktivnosti Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Još jedan neuspjeli pokušaj prištinskih vlasti

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2016

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo u Izvršni komitet Interpola..."Iako se Kosovo mesecima pripremalo i poslalo note svim zemljama članicama, Generalna skupština Interpola odbila je sve zahteve za stavljanje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.