Kratki rezovi (jul/avgust 2015)

Izvor: BalkanRock.com, 22.Sep.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kratki rezovi (jul/avgust 2015)

Prođe leto dvajesosmo, godina mi žao jeste

Novica Negovanović

No na stranu ova lična jadikovanja o kalendarskom podsećanju na propuštene šanse i neostvarene želje, leto stvarno jeste prošlo. Bar mislim da jeste. Nikad nisam pošteno naučio ta trajanja godišnjih doba. Bruka, mator čovek. Ali zahlađuje polako definitivno. Nećemo još dugo moći da se koprcamo po kejevima i parkovima već će doći vreme da se svi zavučemo u neku rupu i plaćamo piće po punoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << ceni. Kada se osvrnem na ovo minulo leto mogu da mu poručim samo – moglo je to i bolje malo znaš! I tu ne mislim na vremenske (ne)prilike. Ne, suštinski je moglo bolje.

Recimo mogli smo da se dobacimo do medalje u košarci. Zatim ako je već neko morao da ode, onda bar da je otišao samo Arsen. Čovek napisao opus koji niko neće nadjebati, imao i godine. Nekako je to prirodan sled. A šta će ti koj đavo i Gaga Lee u paketu? Moglo je takođe da onaj ludi Orban zglajzne s funkcije pre ove migrantske krize. I tako dalje i tako dalje…

Što se tiče muzike stvari su bile poprilično ok. I dok se komšije iz Hrvatske prepucavaju s ovim našim foteljašima oko migranata i žale za neodigranom zajedničkom utakmicom u četvrt finalu, uspeli smo da gvirnemo iza pozatvaranih granica i vidimo šta oni nude za ovaj dvobroj kratkih rezova.

Hladno Pivo – Firma

Iskreno onaj “Mesi” je bio bledi pokušaj pravljenja hitića. Mile i ekipa sa ovom pesmom pokazuju sa kojim temama se najbolje snalaze i koju poruku umeju najjače da “uglazbe”. Plus sasvim adekvatan spot. Malo li je?

Stereo Banana – Melem

Kad god Banana izbaci novi spot zaglave na listi. Nisu mi rod stvarno. Lepša polovina jeste iz Durlana, ali ne preti batinama. Jednostavno uvek pokidaju. Uverite se i sami. Ko ne zna matorog iz spota nek kuca u youtube “Pejča lovac”.

Laibach – We are millions and millions are one

Iako su (koliko čujem od ljudi) iskidali svaki festival gde su svirali ovog leta, svakako je najveća vest nastup u Pjongjangu. Svima nam je bilo čudno zašto baš oni, možda Kim Džong Un preterao sa slatkišima. Nije ni bitno. Super je što je bend sa ovih prostora prvi zasvirao u S. Koreji. Pretpostavljam da je publika imala košmare pa su im zato otkazali drugi koncert.

Wolfram ft. Dojo – A different kind of sleep

Nakon nedavno objavljenog prvog albuma novosadski bend izbacio je fenomenalan spot iz jednog kadra za najlaganiju pesmu sa albuma. Sve to izgleda i zvuči svetski. Pesma lagano klizi uz spot i omogućava vam da se skoncentrišete na detalje.

Tanker – The final hour

Banjalučka sludge metal mašinerija već dugi niz godina važi za jednu od najperspektivnijih stvari u regionu. Ova pesma najavljuje album prvenac koji će biti objavljen do kraja godine. Jedva čekam.

Svakako treba poslušati i:

Them Moose Rush – Redrum (progressive rock, Bjelovar)

Decayed Earth – Kažu (alternative metal, Vlasotince)

Styptic – Polarity(live) (tango metal, Niš)

Sink – Lakuna (rock/metal, Beograd)

Samo za obožavatelje žanra:

Kontras – Ajfon 6 (ska/oi punk, Niš)

Big Strip Gorilla – Bermudski trokut (indie rock, Zagreb)

Iskaz – Poslednji dan (crossover, Pančevo)

Muerto Rico – Worst Coast (post-hardcore/screamo, Beograd)

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.