Izvor: BalkanRock.com, 21.Jun.2017, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kings of Leon okrunili drugi dan INmusica #12

Kings of Leon / foto: Goran Novosel

Nakon odličnog prvog dana i nastupa Arcade Fire došao je novi festivalski dan i sve je bilo spremno za drugo poglavlje dvanaestog INmusica.

Za nas je počeo na glavnoj pozornici sa The Strange, bendom sisačkih The Bambi Molestersa i Chrisa Eckmana. S obzirom na termin i vrućine, nisu uspjeli okupiti značajniji broj publike, ali oni koji se odlučili ranije započeti festivalski dan mogli su uživati u dobroj >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << i opuštenoj svirci iskusnih glazbenika. Bend je predstavio dio materijala s predstojećeg drugog albuma koji nam stiže nakon desetogodišnje pauze, a ono što smo mogli čuti na INmusicu obećava materijal vrijedan pažnje.

Sljedeći su na OTP World Stageu nastupali Kel Assouf. Osnovani 2006. u Bruxellesu i na čelu sa karizmatičnim Ananom Harounom, isporučili su čvrstu i zanimljivu dozu rocka u kombinaciji s prog i etno elementima. Zanimljivi su bili prijelazi između klasičnih rock ritmova s gitarskim riffovima i etno vokala koji stvaraju posebnu atmosferu. Možemo reći da su odradili dobar nastup, rasplesali većinu publike i pružili uvod u ono što je slijedilo.

Alt-J

Prvu pravu gužvu smo mogli vidjeti na Alt-J, koji su nastupali na glavnom stageu. Riječ je o britanskom indie rock triju s tri albuma iza sebe. Nastup su otvorili s „3WW“, singlom s nedavno objavljenog izdanja „Relaxer“. Setlistom su napravili lijep presjek diskografije, a vrhunci su bili  „In Cold Blood“,  „Taro“,  „Breezeblocks“, dok je za finale poslužila  „Fitzpleasure“. Vrijedi napomenuti da je bend imao odličnu i kreativnu vizualnu produkciju nastupa, te da su možda mogli proći i kao headlineri jedne od triju večeri. Horde fanova koje znaju pjesme i tekstove potvrđuju da se radi o bendu u usponu i vjerojatno ih uskoro možemo ponovno očekivati na nekom samostalnom nastupu.

Repetitor

Dok je glavna pozornica ispraćala Alt-J i pripremala se za Kings of Leon, na OTP Wordl Stageu su nastupali Repetitor. Konstantno odlični, Beograđani su po običaju raspametili publiku koja je skakala u deliriju na „Crvena“, „Ako te ikada“ i druge, zdušno skandirajući teksotve pjesama s energičnom trojkom.

Glavna atrakcija drugog dana, Kings of Leon, zauzeli su Main stage nešto prije devet sati. Nastup je odrađen vrhunski, dobili smo glazbenu poslasticu u kojoj je gomila fanova neizmjerno uživala. U početku smo krenuli uz odličnu „Over“, a čuli smo, naravno, „Use somebody“ i „Sex on fire“ kao najvažniji dio seta za ovaj bend. Poslastica je bila „Pyro“, koja je bila vrhunac atmosfere druge večeri INmusica. No, nakon jučerašnjih Arcade Fire, bilo je teško nadmašiti taj doživljaj. Kako bilo, ako ostavimo na stranu usporedbe i pokušaje rangiranja nastupa, čuti pjesme poput „Walls“ u vrhunskoj izvedbi kakvu su nam priredili Kings of Leon doživljaj je vrijedan pamćenja. S druge strane, ostalo nam je mjesta za druge doživljaje koje nudi ovaj festival, što jučer, nakon Arcade FIre, jednostavno nije bilo moguće – ostavili su prejak dojam.

Kings of Leon

Zato se sinoć, nakon headlinera večeri, gomila slila prema Hidden stageu i drugoj inkarnaciji Tesla towera. Prošlogodišnje postavljanje tornja na INmusicu u čast Tesli i Bowieju pogodilo je pravu notu. No, ove godine, kao da nije pogodilo pravu notu i bio je samo ponavljanje prošlogodišnje emocije (koju, moramo priznati, nisu svi ni doživjeli – bilo je mnogo komentara o tome kako je Tesla tower bezveze). Puštala se dobra glazba, raznovrsnija od prošlogodišnje koja je bila tematska, no onog momenta koji je okupljene oduševio kao da ipak nije bilo.

Hidden stage okupirali su Public Service Broatcasting. Projekcija iza njih bila je odlična, ali jednostavno nismo mogli pratiti, jer je sam nastup bio hipnotizirajuć. Vrlo ugodno iskustvo za sve okupljene, koji su imali još taman toliko energije za uživanje u odličnim instrumentalima, prije pozdravljanja s drugom večeri INmusica.

Drugi dan festivala prolazi, još jednom, s najvišim ocjenama. Gužve nisu prerastale u one nesnosne pojave koje su se znale događati prethodnih godina, organizacijski je sve vrlo dobro odrađeno, a program prvih dviju večeri vrlo je kvalitetan. Svake večeri na svoj način. Večeras nas čekaju Flogging Molly, Slaves i Kasabian te drugi. Pripremite se, najavljeno je nevrijeme – kabanice i čvrste cipele na noge!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.