Tribina “Biramo antifašizam” večeras u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Maj.2024, 14:09

Tribina “Biramo antifašizam” večeras u Nišu

Povodom obeležavanja 79. godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, Zeleno-levi front iz Niša ogranizuje tribinu “Biramo antifašizam” večeras od 18 sati u prostorijama stranke, u ulici Cara Dušana 17b.
U kakvoj atmosferi se dočekuje godišnjica, da li je fašizam zaista zauvek pobeđen ili i danas moramo biti spremni da mu se suprotstavimo, kakav odnos Srbija ima prema svom antifašističkom nasleđu, u kakvim se oblicima pojavljuje savremeni fašizam i šta danas znači biti antifašista, neke su od tema o kojima će se govoriti na tribini.
O ovim i drugim pitanjima vezanim za antifašističku borbu, razgovaraće istoričar i teoretičar umetnosti i koordinator za kulturu Zeleno-levog fronta...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.