U Niš stigli Rusi, Srbi odleteli u Moskvu

Izvor: Prva.rs, 28.Dec.2014, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Niš stigli Rusi, Srbi odleteli u Moskvu

Ovo je prvi čarter let na liniji Moskva-Niš-Moskva i imaćemo još dva ovakva leta početkom naredne godine. Oni će dovoziti ruske turiste, a u povratku će voziti naše turiste put Ruske Federacije", rekao je za Tanjug Vladica Đurđanović, v.d. direktora aerodroma "Konstantim Veliki" u Nišu.

Uz zahvalnost turističkim organizacijama koje su prepoznale niški aerodrom kao destinaciju na koju mogu da dovedu svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << turiste odakle će ih upućivati na planine ili u banje, Đurđanović je istakao da su aerodromi osnova dobrog razvoja turizma.
"Mi planiramo da i u narednoj godini organizujemo više redovnih čarter letova", rekao je Đurđanović.

Direktor niškog aerodroma je naglasio da je sve u rukama turističkih organizacija i njihovih mogućnosti da organizuju određene aranžmane.
"Aviokompanije su zainteresovane za letove ali putovanje avionom nije jeftino. Turističke organizacije treba da se potrude da dovedu putnike na naš aerodrom, a aerodrom je sve učinio da omogući što jeftinije letove. Mi smo snizili cene za narednu sezonu koja počinje 1. marta, tako da će taksa iznositi tri evra i pokrivaće kompletan servis putnika uključujući i sletannje i poletanje aviona" rekao je Đurđanović.

Po rečima direktora, cene aerodromske takse dovedene su na najniži mogući nivo i najkonkurentnije su u regionu.

U Niš je danas stiglo 160 ruskih turista a istim avionom u Rusiju je otišlo 86 srpskih državljana. U turističkoj organizaciji "Mondorama" kažu da je bilo ogromno interesovanje naših ljudi za putovanje u Rusku Federaciju kao i ruskih državljana za boravak u našim turističkim centrima.

U narednom periodu ruskim turistima biće ponuđeni aranžmani koji će uključivati posetu našim banjama i manastrima, pa ako to bude prihvaćeno već u letnjoj sezoni biće oraganizovani čarter letovi slični današnjem, rečeno je u agenciji "Mondorama" koja organizovala današnju turu za Rusiju.

Čarter letovi Moskva-Niš-Moskva organizovani su avionima tipa “Er bas 320". Letovi će biti realizovani na sedam dana do 18. januara.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.