Poltroni idu u Moskvu, a za spomenike ih baš briga

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poltroni idu u Moskvu, a za spomenike ih baš briga"

"Učešće Vojske Srbije na Paradi u Moskvi, povodom obeležavanja 70 godina od pobede nad fašizmom, je 'poltronski akt'", izjavio je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, ukazujući da vlast istovremeno ne reaguje na uništavanje spomenika posvećenim antifašističkoj borbi u Srbiji.

- Na delu je ogromno licemerje prema tekovinama antifašizma. Odakle moralno pravo Tomislavu Nikoliću >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se pojavljuje na moskovskoj paradi, a da istovremeno ne kaže nijednu reč o vandalizaciji spomenika - kazao je Čanak novinarima u parlamentu.

Lider LSV kaže da je "jasno da je u pitanju poltronski akt prema Rusiji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu".

Čanak je rekao da se spomenici posvećeni antifašističkoj borbi u Vojvodini masovno vandalizuju, a da je posebno ugrožen spomenik na Iriškom vencu, sa koga je 2013. godine ukradena bronzana ploča teška 400 kilograma.

Naveo je i da je spomenik na Iriškom vencu uništen grafitima, da su vojnicima na njemu odlomljeni prsti, kao i delovi pušaka, te zatražio policijsko ili vojno obezbeđenje tog spomenika i pronalaženje i sankcionisanje lopova i vandala.

Čanak je od ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina zatražio da to ministarstvo obezbedi novac za obnovu pomenutog spomenika.

On je najavio da će LSV o stanju spomenika na Iriškom vencu upoznati sve ambasade zemalja koje su učestvovale u borbi protiv fašizma.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.