Izvor: Blic, 29.Maj.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVO UPOZORENJE MOSKVE CRNOJ GORI Proteran Đukakovićev najbliži saradnik

Dugogodišnji najbliži saradnik Mila Đukanovića, poslanik vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković zadržan je noćas na moskovskom aerodromu "Domodedovo" i deportovan je prvim jutrošnjim letom za Tivat.

Iz izvora bliskih Vukoviću podgoričkim "Vijestima" je rečeno da je Vuković zadržan "iz političkih razloga", po nekom ruskom federalnom zakonu.

Takođe, navodi se i da su do Vukovića noćas nešto pre ponoći došli službenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ambasade Crne Gore u Moskvi i navodno nisu ni oni znali o čemu se radi. "Ruski ambasador u Podgorici se pravi lud", tvrdio je ranije sagovornik "Vijesti".

Navodi se da su Vukoviću "nekoliko pripadnika, verovatno službe bezbednosti" rekli da ne može dalje da putuje, nisu mu navodno dali da koristi telefon, niti da ga napuni. Kasnije je stupio u kontakt sa službenicima ambasade Crne Gore.

Navodi se da mu nije dat nikakav zvanični dokument o zadržavanju od kada je zadržan sinoć oko 19.30 sati.

Crnogorski ambasador u Moskvi Igor Jovović je navodno kontaktirao ruskog kolegu u Podgorici Sergej Gricaj, koji je rekao da "ne veruje da se to dešava" i da ne može ništa da uradi povodom toga "jer je sad kasno".

Vukoviću su oduzeli pasoš i rečeno mu je da će mu ga vratiti na ulasku u avion. On je kao predstavnik Skupštine Crne Gore sa još jednim saradnikom putovao u Minsk na parlamentarni skup Centralno-evropske inicijative. I njegov saradnik je ostao u Moskvi, ali nije zadržan.

"Vijesti" pišu da će Vuković biti deportovan o trošku Rusije.

Kako su saopštili crnogorski mediji, Vuković je uhapšen u Moskvi kao persona non grata.

Ubrzo nakon hapšenja odlučeno je da će ga Rusija deportovati u Crnu Goru.

Crnogorski mediji tvrde da Vuković boravi u Rusiji u nehumanim uslovima i da mu je zdravstveno stanje narušeno zbog hronične bolesti.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NOVO UPOZORENJE MOSKVE CRNOJ GORI Proteran Đukakovićev najbliži saradnik, Podgorica šalje protestnu notu

Izvor: Blic, 29.Maj.2017

Dugogodišnji najbliži saradnik Mila Đukanovića, poslanik vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković zadržan je noćas na moskovskom aerodromu "Domodedovo" i deportovan je prvim jutrošnjim letom za Tivat...Iz izvora bliskih Vukoviću podgoričkim "Vijestima" je rečeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.