Moskva nije spremna na kompromis po pitanju dugovanja

Izvor: Cafe.ba, 09.Okt.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva nije spremna na kompromis po pitanju dugovanja

Moskva nije spremna na kompromis oko ukrajinskih dugovanja, rekao je danas ruski ministar finansija Anton Siluanov neposredno prije sastanka sa ministrom finansija Ukrajine Natalijom Jaresko.

Siluanov je prethodno rekao da će Rusija od Ukrajine u decembru tražiti punu isplatu tri milijarde evra u evro obveznicama koje je Kijev prodao krajem 2013. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << godine kada je na vlasti bio bivši predsjednik Viktor Janukovič.

"Imamo čvrst stav, bez kompromisa. Sastanak je, naravno neophodan, što je uvijek ispravno i korisno", izjavio je Siluanov na marginama polugodišnjeg sastanka Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

To će biti prvi sastanak između ruskog i ukrajinskog ministra finansija od januara kada je Kijev najavio planove za restrukturu stranog dugovanja.

Rusija insistira na tome da dugovanja Kijeva prema Moskvi nisu komercijalna i da ne mogu biti dio restrukturiranja. Ukrajina je saopštila da svi povjerioci treba da budu tretirani na jednak način.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Nema kompromisa oko ukrajinskog duga

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2015

Ministarstvo finansija Ruske Federacije ne namerava da traži kompromis u vezi s otpisom duga Ukrajine od tri milijarde dolara, rekao je novinarima resorni ministar Anton Siluanov uoči susreta s ukrajinskom koleginicom Natalijom Jaresko u Limi...- Naravno, imamo čvrst stav, nema nikakvih kompromisa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.