Evropski lideri o odnosima Brisela i Moskve

Izvor: Studio B, 19.Dec.2014, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski lideri o odnosima Brisela i Moskve

EU može razmotriti ukidanje sankcija Rusiji ako bude očuvan teritorijalni integritet Ukrajine, izjavila je kasno sinoć nemačka kancelarka Angela Merkel nakon završetka samita lidera EU u Briselu.

Ona je navela da na samitu nije bilo reči o davanju vojne pomoći i oružja Ukrajini, javio je Taš.

Francuski predsednik Fransoa >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Oland kazao je po završetku samita u Briselu da bi EU i Rusija trebalo da rade zajedno kako bi našli izlaz iz ukrajinske krize.

On je naveo da za sada nema razloga za pooštravanje sankcija EU Rusiji, prenosi Taš.

Oland je rekao da za sada nema razloga za isporuku nosača helikoptera "Mistral" Rusiji.

Francuski predsednik je kazao da će u narednim danima nastaviti razgovore sa predsednicima Rusije i Ukrajine kako bi se našlo rešenje za konflikt na istoku Ukrajine, navodi Taš.

Italijanski premijer Mateo Renci je u Briselu izjavio da EU mora sarađivati sa Rusijom i ta je to od strateškog značaja.

"Očigledno je da nećemo naći dugoročnu perspektivu za Ukrajinu bez adekvatne, dosledne i jedinstvene evropske strategije prema Rusiji", rekao je novi predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, preneo je Rojters.

 
Pogledaj vesti o: Moskva,   Angela Merkel

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

EU neće pooštravati sankcije Rusiji

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2014

BRISEL - EU može razmotriti ukidanje sankcija Rusiji ako bude očuvan teritorijalni integritet Ukrajine, izjavila je kasno sinoć njemačka kancelarka Angela Merkel nakon završetka samita lidera EU u Briselu...Ona je navela da na samitu nije bilo riječi o davanju vojne pomoći i oružja Ukrajini,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.