Srbija se predstavila u Parizu

Izvor: B92, 27.Jun.2011, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija se predstavila u Parizu

Srbija je od 21. do 23. juna uz pomoć KC u Parizu, Ministarstva kulture Srbije i Turističke organizacije Srbije uspešno predstavila letnje muzičke festivale, uz nastupe poznatih rok grupa i disk džokeja.

Beogradska grupa Darkwood dub je najpre je 21. juna nastupila na platou ispred Kulturnog centra Republike Srbije u okviru manifestacije Svetski Dan Muzike koji je ove godine obeležen po 30. jubilarni put, a koncertu je prisustvovalo oko 2.500 ljudi. Ovim koncertom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nastavljeno predstavljanje savremene srpske muzičke scene u Francuskoj, koju KC Srbije vec 4 godine unazad promoviše kroz organizaciju koncerata i projekcija spotova, muzičkih filmova itd.

Iste večeri, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, predstavljeni su i letnji muzički festivali u Srbiji: Nišville Jazz festival, Beer Fest, festival trubača u Guči kao i festival EXIT. Uz projekciju promotivnih filmova, podeljen je i značajan broj brošura i reklamnih kataloga koje je o ovim festivalima uradila TOS na francuskom jeziku. Do sada su na ovoj manifestaciji kao predstavnici KC učestvovale grupe Kanda Kodža i Nebojša, Lutke, Vrooom, E Play i DJ ejevi Grasshoper i Ewox.

Drugi koncert grupe Darkwood dub, održan je 23. juna u poznatoj pariskoj koncertnoj sali Le Divan du Monde u organizaciji KC Srbije i Neutron Produkcije. Grupa je energičnim nastupom uspela da osvoji parisku publiku i predstavi svoje najpoznatije kompozicije koje su za veliki deo publike bile

pravo otkrovenje i iznenađenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Darkwood Dub svirali u Parizu

Izvor: SEEcult.org, 27.Jun.2011

Beogradska grupa Darkwood Dub održala je protekle nedelje dva koncerta pred pariskom publikom, u organizaciji Kulturnog centra Srbije u Parizu, koji je time nastavio predstavljanje savremene srpske muzičke scene u Francuskoj. Darkwood Dub su najpre 21. juna nastupili na platou ispred Kulturnog centra...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.