Počinje Green Fest - 4 boje zeleno

Izvor: B92, 13.Nov.2013, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Green Fest - 4 boje zeleno

Četvrti međunarodni festival zelene kulture „Green Fest" počinje danas, 13. novembra, i trajaće do 15. novembra u Domu omladine Beograda.

Za ova tri dana posetioci će moći da pogledaju ukupno 54 filma u kategorijama takmičarskog i revijalnog filma, biće održano 16 kreativnih i ekoloških radionica za učenike osnovnih i srednjih škola, predavanja i panel-diskusije za studente i širu javnost, a svi posetioci će, u okviru izložbenog programa moći da pogledaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inovacije, izložbe, "zelene" proizvode, inicijative i tehnologije i još mnogo interesantnih sadržaja ovogodišnjeg „Green Fest“-a, koji pokreće zeleni talas dobrih promena u društvu.

„Green Fest“ će svečano biti otvoren 13. novembra u 20 časova, premijernom projekcijom nagrađivanog filma „GMO OMG", dok će program Festivala istog dana početi u 10 časova pre podne, edukativnim i kreativnim radionicama.

U okviru filmskog programa će se naći 48 takmičarskih kratkih i amaterskih filmova iz 18 zemalja, kao i 6 revijalnih filmova, od kojih će neki biti premijerno prikazani u Srbiji.

Posetioci će biti u prilici da pogledaju i „Prepuštanje" (14.11. u 20 časova), film o „hemijskom društvu" – toksinima i hemikalijama prisutnim u svakodnevnom životu i posledicama koje će trpeti generacije ljudi koje se još nisu rodile, zatim „Crna riba” (15.11. u 20 časova) film o snažnom i potresnom svedočenju o zloupotrebi najvećih stanovnika mora u svrhe zabave i razonode, „Više od meda” (13.11. u 17:30 časova) o aktivnom izumiranju kolonija pčela širom sveta, kao i film „Bačeni u đubre" (14.11. u 17:30 časova) kroz koji nas vodi oskarovac Džeremi Ajrons uz taktove kompozitora Vangelisa, takođe dobitnika nagrade Oskar.

Deo Festivala posvećen obrazovnom programu, „Green Field“ , čini dinamičan sadržaj koji se realizuje kroz vršnjačku i ekspertsku edukaciju će i ove godine ugostiti preko 1000 učenika osnovnih i srednjih škola i fakulteta. Ekološki aktivizam, ekološki otisak, kao i eksperimenti na životinjama, samo su neke od tema ovih radionica, među kojima su i kreativne, za sve uzraste, od reciklaže do fotografske radionice. Deo namenjen studentima donosi panel diskusiju o izveštavanju medija o životnoj sredini, predavanje o pasivnoj arhitekturi, kao i radionicu o profesionalnim izazovima u zaštiti predela.

U okviru treće celine, izložbenog programa „Green Square“, svi posetioci će moći da uživaju u izložbama Nikole Šolića „Una Voda", Svetskog fonda za prirodu „Vodeni lavirint" i Zelene Srbije. Predstaviće se Arboretum Šumarskog fakulteta senzornim vrtom, pokrovitelj Festivala, kompanija Vip mobile Zen baštom, Centar za promociju nauke interaktivnom instalacijom „Deset otvorenih pitanja nauke“, recan Fondacija haljinom i solarnom sušarom od aluminijumskih konzervi, solarna centrala elektrotehničke škole „Rade Končar" kao i drugi izlagači, njih 19, različitim interaktivnim sadržajima.

Organizatori festivala pozivaju sve posetioce da se uključe u akciju „Moj komšija bez krova” i da doniraju korišćenu garderobu, koja će biti podeljena našim komšijama – beskućnicima pre nastupajuće zime.

Ulaz na sadržaje programa Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“ je i ove godine besplatan, ali će, zbog ograničenih kapaciteta raspoloživih sala, ulaz biti slobodan samo za posetioce koji su se prijavili i preuzeli karte. Svi zainteresovani za praćenje revijalnog programa na ovogodišnjem „Green Fest“-u mogu da naruče karte putem zvaničnog sajta festivala – www.greenfest.rs.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje ekološki festival "Green Fest"

Izvor: Blic, 13.Nov.2013

Premijernom projekcijom nagrađivanog filma "GMO OMG", večeras od 20 časova u Domu omladine Beograda otvara se četvrti međunarodni festival zelene kulture "Green Fest", koji će trajati do 15. novembra...Tokom tri dana posetioci će moći da pogledaju ukupno 54 filma u kategorijama takmičarskog...

Nastavak na Blic...

Nova „zelena energija“ u Beogradu

Izvor: Beta OMS, 13.Nov.2013

Beograd, 13. novembar 2013. godine – Danas je u Domu omladine Beograda otvoren četvrti po redu „Green Fest Ecomotivated by Vip“. Posetioci ovog Međunarodnog festivala zelene kulture moći će do 15. novembra besplatno da vide premijerna izvođenja filmskih ostvarenja snažnih ekoloških poruka,...

Nastavak na Beta OMS...

"Green fest" od 13. do 15. novembra u Beogradu

Izvor: GdeInvestirati.com, 13.Nov.2013

BEOGRAD - Četvrti međunarodni festival zelene kulture "Green Fest" biće održan od 13. do 15. novembra u Domu omladine Beograda. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.