Nišlije uhapšene zbog dilovanja droge u Švajcarskoj

Izvor: juGmedia, 20.Jul.2017, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije uhapšene zbog dilovanja droge u Švajcarskoj

U nastavku akcije „Ares“, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu  uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su se kao pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe bavili trgovinom narkoticima i organizovali krijumčarenje droga sa teritorije Turske, preko Bugarske i Rumunije do zemalja Evropske unije.

Uhapšeni su N.D. (39), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, M.Š. (44), D.A. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << (46), M.D. (34), V.M. (42), dok se za jednim osumnjičenim i dalje traga.

U saopštenju policije se navodi da postoje osnovane sumnje da su N.D. i M.Š. pronalazili mlađe osobe, koje nemaju krivični dosije i upućivali ih u Švajcarsku, kako bi tamo neposredno prodavali narkotike uživaocima, a sama kupoprodaja droge ugovarala se i organizovala u Nišu.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih policija je kod M.Š. pronašla spisak sa podacima 35 kupaca opojne droge i šest mobilnih telefona, koji su kako se sumnja korišćeni za ugovaranje kupoprodaje, a ukupno je pronađeno i oduzeto 15 telefona i 30 sim kartica.

Na teritoriji Švajcarske uhapšen je jedan od pripadnika ove kriminalne grupe koji je preprodavao narkotike i kod njega je pronađeno 50 grama heroina, a potom su na teritoriji Ciriha uhapšena još dvojica pripadnika grupe sa 300 grama heroina.

B.Lj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akcija "Ares" drugi deo: Uhapšeno još 11 osoba iz Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Jul.2017

Kako su saopštili u MUP-u Srbije i PU Niš, u nastavku policijske akcije Ares uhapšeno je 213 osoba, među njima u Nišu 11 osoba, zbog različitih krivičnih dela...Pripadnici niške policije uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su se kao pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.