Volite siguran život? Onda morate da se preselite ovde...

Izvor: Prva.rs, 29.Jan.2015, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volite siguran život? Onda morate da se preselite ovde...

Glavni grad Japana, Tokio, zvanično je najsigurniji grad za život. Do ovog podatka doveo je indeks merenja sigurnosti The Economist Intelligence Unita.
Na listi top 20 najsigurnijih gradova, gle čuda nema ni jednog iz Srbije jer, verovatno ne ispunjavaju određene kriterijume poput:
Digitalne sigurnosti - već pretpostavljate, sigurnost na internetu, zaštita ličnih podataka... Zdravstvene sigurnost - životni >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << vek stanovništva, ali i broj bolničkih kreveta u odnosu na broj stanovnika u tom gradu... Infrastrukture - kvalitet puteva, ali i broj pogibija ljudi usled prirodnih katastrofa Lične sigurnost - Stepen kriminala, stepen zaštite policije... Kada dobro pogledamo i ne čudi što se na listi nije našao ni jedan naš grad. Ipak ni grad sa prvog mesta liste nije baš u svemu najbolji, ali kada se svi kriterijumi saberu on svakako dobija titulu najsigurnijeg.
U ličnoj sigurnosti od Tokija je na primer sigurniji Singapur, dok su gradovi SAD, Njujork i Los Anđeles vodeći kada je u pitanju digitalna sigurnost. Da se lista pravila samo na osnovu zdravstvene sigurnosti onda bi na tronu bio Cirih, a on bi se na vrhu našao i da je kriterijum samo infrastruktura.
Evo ko se sve našao na listi najsigurnijih gradova:
Tokio Singapur Osaka Stokholm Amsterdam Sidnej Cirih Toronto Melburn Njujork Hong Kong San Francisko Tajpej Montreal Barselona Čikago Los Anđeles London Vašington Frankfurt Ipak, postoje rang liste na kojima se u vrhu nalaze naši gradovi. Tako na primer pročitajte:
Ova ulica je među 50 najlepših na svetu. I nalazi se u Kikindi!   

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.