SUPERTATA El klasiko u kući: Jedan sin igra u Realu, drugi u Barsi

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUPERTATA El klasiko u kući: Jedan sin igra u Realu, drugi u Barsi

Kada vam jedan sin igra u Realu, a drugi u Barseloni, malo je reći da je to istinski raritet. Ovaj nestvaran san dosanjao je Boban Babunski, nekadašnji poznati fudbaler Vardara iz vremena stare Jugoslavije.

Njegovi naslednici članovi su dva najveća španska kluba. Stariji David (21) nalazi u Barsinoj B ekipi, a mlađi Dorijan (18) u omladincima kraljevskog kluba. Obojica su napadači. Kaže da u kući često može da gleda el klasiko.

Talenat su imali od koga da naslede, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otac im je bio sjajan odbrambeni fudbaler, globtroter, koji je igrao u Španiji, Japanu, Grčkoj, Belgiji, Nemačkoj... Bio je i član jugoslovenske, potom i makedonske reprezentacije. Saigrači su ga obožavali.

Ekskluzivno za „Blic“, Boban Babunski - supertata, priča o svom neobičnom uspehu.

Stopirali su da budem „Čileanac“

Boban Babunski bio je standardni član omladinske reprezentacije Jugoslavije pre odlaska na čuveno Svetsko prvenstvo u Čileu 1987 godine. Ali zbog nesporazuma sa svojim tadašnjim klubom Vardarom nije otputovao u Južnu Ameriku. Boban nije postao „zlatni Čileanac“ zbog tuđe gluposti.

Jedan sin u Realu, drugi u Barsi - otkud to čudo?

- Davidov i Dorijanov jedinstveni balkanski talenat doneo im je sreću da budu još od malih nogu selektovani od trenera Barselone i Reala i da odu da žive u možda najfudbalskiju državu na planeti. Španci ulažu mnogo u fudbalsku infrastrukturu i edukaciju. Shodno svemu tome, nama roditeljima nije ostalo ništa drugo sem da ih apsolutno orijentišemo na fudbal - iskren je Babunski.

Rivalitet dva španska giganta dobro je poznat. Kada igraju između sebe - gori „Kamp nou“, odnosno „Santjago Bernabeu“. Za koga navijate na mečevima Barselona - Real?

- Tu nemam dilemu, bodrim onaj tim koji na utakmici prikazuje najbolji ofanzivni fudbal i nameće na terenu svoju ideju.

Svi bismo voleli da ovakva dva bisera vidimo u Srbiji. Može li jedan od sinova da zaigra u taborima večitih rivala, ili čak obojica?

- Svakom fudbaleru na planeti bih preporučio da oseti šta znači dres Partizana i Crvene zvezde. Velika je čast igrati za ta dva giganta, bez obzira na kakvom se nivou nalaze. Iskreno, igrati za Barsu i Real ili Zvezdu i Partizan - po meni je isto!

S kim ste u kontaktu od bivših jugoslovenskih asova?

- S Darkom Pančevim i Dragim Kanatlarovskim se najčešće čujem. Takođe i s Nebojšom Krupnikovićem. Veoma sam srećan kada se sretnem s bilo kojim legendarnim fudbalerom iz Jugoslavije, naročito iz zlatne čileanske generacije, koju smatram i mojom. Pratim i radujem se njihovim uspesima. I još nešto, oduševljen sam vašom omladinskom reprezentacijom, čestitam titulu prvaka sveta - zaključio je Babunski.

Pradeda Jovan - Vojvoda

Prezime Babunski nije postalo poznato samo zahvaljujući Bobanu, a potom i njegovim sinovima. Jovan Stojković Babunski (1878-1920), čuveni četnički vojvoda sa prostora Makedonije, neustrašivi borac iz balkanskih ratova i sa Solunskog fronta, nadimak je dobio po planini Babuni.

Priča se da vam je legendarni vojvoda zapravo pradeda?

- Čitao sam o njemu. Iskreno, nisam do kraja istražio da li moja rođačka linija vuče njegove korene - tvrdi Boban.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.