Novi predsednik Gambije položio zakletvu u ambasadi u Senegalu

Izvor: RTS, 19.Jan.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi predsednik Gambije položio zakletvu u ambasadi u Senegalu

Izabrani predsednik Gambije Adama Berou položio je zakletvu na svečanosti u gambijskoj ambasadi u susednom Senegalu, rekli su diplomatski izvori i stranački zvaničnici.
"Imamo potvrdu. Veoma nam je važno da on položi zakletvu danas. Onda možemo da uredimo da se vrati u Gambiju", rekao je Rojtersu Isatou Toure, visoki savetnik Beroua.

Berou je porazio predsednika Jahju Džameha na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborima u decembru koji, međutim, odbija da napusti predsedničku funkciju, uprkos pritisku susednih zemalja koje su upozorile da će vojskom ući u Gambiju ako on to ne uradi.
U međuvremenu je potpredsednik Gambije Isatou Njie Saidi, koji je na toj funkciji od 1997. godine, podneo ostavku, čime je Džameha napustio najbliži saradnik.
Neimenovani izvori navode da su još neki ministri podneli ostavke.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.