Pristalice SRS spalile zastave NATO, EU, SAD i Kosova (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristalice SRS spalile zastave NATO, EU, SAD i Kosova (FOTO)

Nekoliko stotina pristalica Srpske radikalne stranke (SRS) koji su se danas okupili ispred zgrade nekadašnjeg Generalštaba u Beogradu obeležavujući 16. godišnjicu početka NATO bombardovanja spalilo je zastave NATO-a, Evropske unije, SAD i Kosova.

Obraćajući se okupljenima, lider radikala Vojislav Šešelj kazao je da Srbija nikad ne sme da postane članica NATO-a niti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Evropske unije, iako "izdajnički režim (premijera Srbije) Aleksandra Vučića radi na tome".

"Hteli smo simbolično da ovim skupom obeležimo početak agresije, a režim je taj skup zabranio. Vučićev režim je kao krezuba veštica, rado bi ujela, ali nema zube, zato danas ni nema policajaca, a bili smo spremni da nas hapse i batinaju", rekao je Šešelj.

Kako je ocenio, svaki režim u Srbiji od petog oktobra 2000. godine predstavljao je "NATO pešadiju koja je pljačkala zemlju, a kada je njima nestalo snage nato je poslao izdajnike naprednjake da dovrše ono što je započelo bombardovanje".

Učesnici skupa koji nose zastave Srbije, Srpske radikalne stranke, Rusije uputili su se ka Terazijama.

Skup nije obezbeđivala policija, a saobraćaj u centru grada se normalno odvija.

Napad na Jugoslaviju počeo je 24. marta 1999. godine, nešto pre 20 časova. Napadi su trajali 11 nedelja i u njima je poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi. Grupa ekonomista G17 materijalnu štetu je procenila na 29,6 milijardi dolara, mada po nekim procenama ona ide čak do 100 milijardi.

Bombardovanje Jugoslavije okončano je 10. juna, usvajanjem Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Dan ranije, predstavnici Vojske Jugoslavije i NATO-a potpisali su u Kumanovu Vojno-tehnički sporazum, kojim je precizirano povlačenje snaga VJ sa Kosova i ulazak u pokrajinu međunarodnih vojnih snaga.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spaljene zastave NATO, EU, SAD i Kosova

Izvor: Akter, 24.Mar.2015

Nekoliko stotina pristalica Srpske radikalne stranke (SRS) koji su se danas okupili ispred zgrade nekadašnjeg Generalštaba u Beogradu obeležavujući 16. godišnjicu početka NATO bombardovanja spalilo je zastave NATO-a, Evropske unije, SAD i Kosova..Obraćajući se okupljenima, lider radikala Vojislav...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.