Izvor: RuskaRec.ru, 19.Avg.2017, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Islamska država” preuzela odgovornost za napad u Surgutu

„Islamska država” je preuzela odgovornost za napad nožem na prolaznike u Surgutu, u kojem je ranjeno sedam osoba. MUP je saopštio da ne razmtra verziju terorističkog napada kao osnovnu. To je na svom Tviter nalogu objavila organizacije SITE Intel Group, koja prati medijsku aktivnost terorista, pozivajući se na agenciju AMAQ, koju kontrolišu teroristi.
Muškarac je nožem napao prolaznike u centru Surguta u subotu, 19. >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << avgusta, oko 11:20 ujutro. Ukupno je povređeno sedam osoba. Četvoro se nalazi u teškom stanju, prema podacima odeljenja za zdravstvenu zaštitu. Jedna povređena osoba je zadobila rane srednje težine, a dve osobe su posle pružanja medicinske pomoći puštene kućama, prenosi RBK. 
Posle ispaljenih hitaca upozorenja policija je likvidirala napadača, koji je, prema dostupnim podacima, rođen 1994. i stanovnik je Surguta. Njegov identitet je već utvrđen, ali istražni organi nisu ga zasad objavili.
MUP je ranije saopštio da se razmtra nekoliko verzija i da verzija terorističkog napada nije glavna u istrazi. „Biće proverena informacija o mogućoj psihičkoj bolesti napadača”, istakla je policija.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.