Izvor: Večernje novosti, 12.Apr.2016, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča migranata u Idomeniju, zapaljen vagon

Na železničkoj stanici u grčkom pograničnom mestu Idomeni jutros su se potukle dve grupe migranata, Kurdi i Avganistanci, a posle tuče je zapaljen jedan vagon, preneli su makedonski mediji.Kako se navodi, radi se o vozu koji je Grčka železnica dala migrantima da koriste za spavanje.Prema prvim informacijama, velika grupa izbeglica je kamenovala voz u kojem žive i spavaju neke izbegličke porodice.Posle brze intervencije grčke policije situacija je stavljen pod kontrolu, ali se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zna da li ima povređenih.Nakon incidenta od nedelje kada je oko 3.000 izbeglica pokušalo nasilno da pređe granicu i uđe u Makedoniju na neformalnom prelazu kod kamena 59, grčka policija je pojačala svoje snage na tom području.Prema pisanju grčkih medija, postoje dojave da bi danas moglo doći do novog protesta izbeglica iz Idomenija.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nakon tuče izbeglica u Idomeniju zapaljen vagon

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Apr.2016

Na železničkoj stanici u Idomeniju, pograničnom mestu u Grčkoj, jutros su se potukle dve grupe migranata, nakon čega je zapaljen i jedan vagon voza koji je izbeglicama ustupila za spavanje grčka železnica, preneli su danas makedonski mediji...U tuči su učestvovali Kurdi i Avganistanci, navodi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.