MMF: Zvanično, Grčka nije platila svoj dug

Izvor: B92, 01.Jul.2015, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Zvanično, Grčka nije platila svoj dug

Međunarodni monetarni fond je zvanično saopštio da Grčka nije platila svoj dug od 1.6 milijardi evra.

U saopštenju piše da je Atina podnela zahtev za produženje roka za plaćanje duga uz navode da će vrh MMF razmotriti taj zahtev “u dogledno vreme“.

Grčka je imala rok do ponoći da izmiri svoja dugovanja, a kako do toga nije došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ona je postala prva razvijena zemlja u istoriji koja nije uspela da izmiri obaveze prema Međunarodnom monetarnom fondu.

Ipak, ovakav razvoj događaja nije iznenađujuć, naročito posle izjave ministra finansija Grčke Janisa Varufakisa da Grčka neće platiti dug u oročenom vremenu.

Bez obzira na to, u Briselu su se u toku utorka vodili pregovori, a ministri finansija zemalja članica Evrozone su obavili telefonsku konferenciju.

Zaključak njihovog razgovora je da se nastavi rad na proučavanju grčkih predloga u sredu ujutru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cipras: Referenduma će biti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2015

Premijer Grčke Aleksis Cipras poručio je danas da će referenduma o ponudi kreditora u nedelju, 5. jula, biti i da podržava da građani zaokruže ne...On je rekao da Evropa mora da prestane da se ponaša na "nedemokratski način", prenosi AP...U televizijskom obraćanju naciji on je rekao da pregovori...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.