MMF: Bez novih sredstava za Atinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2015, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Bez novih sredstava za Atinu

Međunarodni monetarni fond (MMF) obavestio je danas Grčku da ne može da isplati Atini nikakva sredstava jer prošle sedmice nije platila dug, saopštio je danas predstavnik Fonda posle razgovora direktorke MMF-a i grčkog premijera Aleksisa Ciprasa a prenose zapadne novinske agencije.

"Direktorka je objasnila da Fond ne može da isplaćuje zbog politike o neizmirenim obavezama", rekao je taj predstavnik a prenosi Rojters, dodajući da se ta njegova izjava izgleda odnosi na neizmirivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obaveza po dugu MMF-u prošlog meseca.

Portparol Fonda je rekao da je Lagardova u razgovoru sa Ciprasom ponudila tehničku pomoć grčkoj vladi, ali da ga je podsetila da MMF ne može da isplati nikakva finansijska sredstva Atini zbog toga što Grčka nije izmirila prošle sedmicu dug Fondu, preneo je AFP.

"MMF je primio na znanje jučerašnji referendum u Grčkoj. Nadziremo pažljivo situaciju i spremni smo da pomognemo Grčkoj ako to zatraži", rekla je u kratkoj izjavi Lagardova.

Francuska agencija podseća da je juče više od 61 odsto Grka odbilo zahteve međunarodnih kreditora za daljim oštrim merama štednje u zamenu za još sredstava za oporavak grčke privrede, što je pobeda za levičarsku Sirizu koja je na vlast došla pre pet meseci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.