Lučić: Dobri smo, nije ovo pravo lice Grka

Izvor: B92, 12.Avg.2017, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lučić: Dobri smo, nije ovo pravo lice Grka

Košarkaš Bajerna Vladimir Lučić kaže da je zadovoljan igrom Srbije u pobedi nad Grčkom na turniru "Trofej Beograda" 93:61 u subotu uveče.

Vladimir Lučić je jedan od igrača kome se prethodnih godina nikako nije dalo da zaigra za nacionalni dres, uglavnom zbog povreda.

Protiv Grka je obukao nacionalni dres i na najbolji način opravdao poverenje selektora Saše Đorđevića. Sa 13 poena je uz Bogdanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Marjanovića bio jedan od najboljih na parketu.

"Prva prava provera posle silaska sa Kopaonika protiv vrlo ozbiljne ekipe Grčke. Možda se nisu pokazali u najboljem svetlu i sigurno ovo nije realno stanje ekipe. Nije igrala prva zvezda plus su se verovatno osećale posledice jučerašnjeg meča, ali sve u svemu mislim da za prvu pravu proveru i probleme koje mi imamo s povredama, da smo izgledali prilično dobro", rekao je Lučić posle utakmice.

On smatra da je pobeda od 32 poena razlike nerealna, posebno ako se uzme u obzir da Grcima nije igrao Janis Adetokumbo, ali je zadovoljan kako je igrala Srbija.

"Mislim da je ipak nerealan, oni grade svoju igru oko Janisa i sigurno je druga ekipa sa njim na terenu. Opet i oni izlaze iz bazičnih priprema i ne može da se očekuje da u dva dana igraju dve utakmice na visokom nivou. Ali mislim da smo mi iznenađujuće dobro izgledali".

Posle kapitenske uloge i dobrih igara u Partizanu, otišao je u inostranstvo, a igranje u nacionalnom dresu ga je bar nakratko vratilo u prestonicu Srbije.

"Svakome od nas prija da se vrati u Beograd i većina nas je odavde i počela sve i lepa je stvar vratiti se ovde igrati i pobediti", naglasio je Lučić, koji je prokomentarisao i narednog protivnika Srbije u poslednjoj utakmici "Trofeja Beograda", reprezentaciju Crne Gore.

"Isto jedna prava ekipa, dolaze iz dana odmora, oni su možda i više u takmičarskom ritmu nego mi tako da videćemo biće teško, nadam se da će biti pun Pionir i da ćemo ponoviti dobru igru i pobedu", kaže Lučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.