Kako se glasalo danas u Grčkoj

Izvor: B92, 05.Jul.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se glasalo danas u Grčkoj

U Grčkoj se oko 10 miliona Grka izjašnjava na referendumu, o predloženom sporazumu sa poveriocima.

Sporazum predviđa dodatne restriktivne mere štenje u zamenu za finansijsku pomoć za spašavanje privrede.

“Verovatno će odgovor biti ne. Nažalost. U stvari ne znam da li je to dobro ili loše. U svakom slučaju znamo sa čim moramo da se suočimo, koliko god da je to teško“

“Zavisi šta že biti odgovor, "da" ili "ne". Ako bude potvrdan odgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na početku će biti veoma teško, ali bar će ostati evro, banke neće bankrotirati i imaćemo nešto čemu možemo da se nadamo. Ako bude “ne“ onda sledi katastrofa.

“Sve će biti u redu sa Grčkom i glasači će zaokružiti odgovor “da““

“Ja sam za opciju ne, naravno. Mislim da je to bolje za Grčku i ništa nećemo postići sa evropskim kreditorima. Naša budućnost je u Evropskoj uniji, ali ne na ovaj način“

“Ja sam optimista i mislim da će odgovor “da“ pobediti. Ja sam ekonomista i plašim se da bi u suprotnom zemlja napustila Evropsku uniju“

Grčki premijer Aleksis Cipras smatra da ljudi šalju poruku i da niko ne može da ignoriše volju građana da sami upravljaju svojim životima.

“Ta odlučnost građana jača je od propagande straha. Mi šaljemo jaku poruku ne samo da ostanemo u Evropi, već da u njoj živimo dostojanstveno i prosperitetno. Veoma sam optimističan“, kaže on.

“Danas Grci odlučuju o sudbini zemlje. Mi smo glasali “da“, i za Grčku i za Evropu“, istakao je lider opozicije Antonis Samaras.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.