X FAKTOR UŽIVO: Momci iz 9 control šarmirali i publiku i žiri

Izvor: Blic, 24.Maj.2015, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

X FAKTOR UŽIVO: Momci iz "9 control" šarmirali i publiku i žiri

Pratite uz "Blic" drugu uživo emisiju muzičkog takmičenja "X faktor". Večerašnja tema je Evrovizija, a takmičiće se osam kandidata, od kojih jedan ispada.

Oni i Džoni Logana mogu učiniti mladim. Četiri momka koji čine grupu "9 control".

Pevali su Loganovu numeru "Hold me now", a uz njihove note je cela publika plesala u paru. Koliko su talentovani i šarmantni najbolje govori činjenica da su ih tokom celog nastupa pratile ovacije i aplauzi iz publike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- I publika ovo oseća, momci bravo. Vi ste večeras bili apsolutno najbolji do sada. Pesmu soliste ste pretvoriliu četiri glasa. Sve pohvale - rekao im je Masimo, a Aleksandra dodala da izgledaju kao svetski bend.

Tonči i Željko su mogli samo da se slože sa kolegama i pohvale mlade talente.

Babica iz Mladenovca, Katarina Nina Simić u ovoj emisiji se predstavila pesmom "Euphoria" od Lorin.

Veruje da joj ova pesma omogućuje da pokaže sve što ume.  U prošloj emisijom je imala problema sa grlom, dok je večeras potpuno zdrava i briljira.

Za večerašnji nastup je iscrtala mnoštvo tetovaža na rukama, a imala je i uvežbanu koreografiju koju je izvela sa plesačima koji su joj pomogli da scena izgleda glamuroznije.

- Ovo nije bilo najbolje jer je bilo dosta falša. Možda pesma nije za tebe - rekla joj je Aleksandra, a Masimo je dodao da je pevanje bilo na nivou karaoka.

Tonči se složio sa kolegama, a njen mentor Željko veruje da je pesma teška i da može bilo koja sitnica da poremeti pesmu.

Baš kao Adnan i Tarik, tako se i Milan Bukilić vratio u takmičenje, a ovo je za njega prvi nastup uživo u takmičenju "X faktor".

Pevač Sergej Ćetković mu je napisao prvu pesmu, kad je Milan imao šest godina, i od tada ima jaku želju za muzikom. Za ovaj nastup peva od Danijela Popovića "Džuli", a nastup je posvetio mami koja obožava ovu pesmu.

Pred nastup je rekao da ne može da se pohvali plesnim sposobnostima, pa tako na sceni nije izveo nikakvu koreografiju. Ipak, lepih glasom i veselim hodom po bini izmamio je mnoge aplauze.

- Odlično si pevao, sestre Barudžija su ti falile da bi se komotnije osećao. Ipak, šarmom si nadoknadio sve to - rekao mu je Željko Joksimović.

Ni ostali članovi žirija nisu imali veće zamerke, a svi su saglasni da je nastup bio šarmantan.

Šarmantna Jelena Đurić otpevala je "Nebo" od Nine Badrić. Nastup je posvetila svojim prijateljima sa Evrovizije, jer je dva puta nastupala za Srbiju na tom muzičkom festivalu.

Pre nastupa su joj poruku podrške poslali Jelena Tomašević i Sara Jovanović.

Scenografija iza Jelene je bila baš u duhu pesme. Iza nje su se ređali oblaci, a pod njenim nogama je pušten veštački dim koji je dao iluziju da Jelena zaista hoda po nebu.

- Da li ti je prirodna hrapavost u vokalu? Ako je potenciraš, moraš da paziš da ti to ne uđe u mnir. Svakako da imaš jedinstvo u glasu i dopao mi se tvoj nastup - rekao joj je Tonči, a Željko je savetovao da tako nastavi sa pevanjem jer je bila perfektna.

- Kao žena ženi ću ti reći da si sve lepša i lepša. Složiću se sa kolegama da je bilo nepravilnosti u intonaciji. Inače jako mi se dopadaš - rekla je Aleksandra, a Masimo je dodao da mu se ne dopada njen stajling jer je bila u fraku kao i Masimom prethodni kandidat.

Nikola Marjanović je otpevao pesmu od Lake "Pokušaj". Pre nastupa je rekao da ovu numeru posvećuje svim pripadnicima LGBT populacije jer, kako on navodi, nemaju ljudi mnogo razumevanjaza njih.

U ritmu muzike je celo vreme trčao po sceni i potrudio se da u nekim trenucima u originalu odglumi Lakin nekadašnji nastup sa Evrovizije.Ipak, u toku nastupa je na trenutak zaboravio tekst, pa je deo pesme "promumlao".

- Imaš najbolji scenski nastup do sada, a mi smo se kladili u kojem trenutku ćeš zaboraviti tekst. Ipak, deo kad si zaboravio te je malo izbacio iz takta i dekocentrisao - rekao mu je Tonči, a svi ostali članovi žirija su se složili da ne sme da mu se dešava da zaboravi tekst s obzirom da je iskusan pevač.

Talentovani Antonio Krištofić predstavio se numerom "Gori vatra" kojom se Zdravko Čolić predstavljao na Evroviziji 1973. godine.

Iako je izjavio da pre ovog nastupa nije čuo pesmu "Gori vatra", Antonio je savršeno otpevao numeru.  Njegovu scenografiju je upotpunio plesački par koji su koreografijom podgrejali strasti na sceni.

Željko Joksimović rekao je da je Antonio zaista bio fantastičan. Ipak, Tonči Huljić ga je pitao da li je slušao kako Zdravko Čolić peva ovu numeru i rekao mu da doda malo muškosti u nastupu. Masimo Savić se složio sa Tončijem.

Antonijev mentor, Aleksandra Kovač zahvalila se kolegama na savetima, a jedino što mu je rekla je "Bio si perfektan".

Dva mlada Bosanca, Adnan i Tarik večeras su nastupali prvi. Izabrali su pesmu od grupe Athena pesmu "For real" koji su se 2004. godine takmičili na Evroviziji sa ovom numerom.

Njih dvojica su celo vreme veselo plesali na bini, a mladi glas i bit boks su se odlično usaglasili, pa ovoj pesmi doneli mladalački duh.

Na bini sa njima bili su trubači pa je sve bilo još veselije. Inače, oni su u delu takmičenja "kuća sudija" ispali, ali odlukom glasova publike oni su vraćeni u takmičenje.

- Šta "X faktor" uradi ljudima, ma bravo!" Uvek je dobro davati veselje publici - rekao je Masimo Savić.

Aleksandra i Željko su takođe imali reči hvale, a njihov mentor Tonči Huljić rekao je da mu je drago što su se vratili i poželeo im mnogo sreće u daljem takmičenju.

Nakon što su voditelji Aleksandar Radojičić i Antonija Blaće predstavili žiri, koji  čine Željko Joksimović, Aleksandra Kovač, Masimo Savić i Tonči Huljić, usledilo je predstavljanje večerašnjih takmičara.

Samo jedan kandidat ispada, a večeras se takmiče:

Adnan i Tarik

Antonio Krištofić

Nikola Marjanović

Jelena Đurić

Milan Bukilić

Nina Simić

9 control

David Temelkov

Za početak emisije  svi takmičari su otpevali pesmu Željka Joksimovića "Lane moje" kojom nas je predstavljao na Evroviziji.

Večeras nas očekuje pravo evrovizijsko veče u "X Faktoru", budući da će takmičari pevati najveće hitove ovog prestižnog takmičenja.

U ovoj emisiji nastupa osam kandidata, dok će se preostalih sedam takmičiti sutra, a emisija će se emitovati takođe u 21 sat. Očekuju nas dve uzbudljive epizode pune emocija, a večeras i sutra će prvi put uživo nastupiti i "povratnici" Tarik i Andnan, Milan Bukilić, Highway Trio i Bobi Mojsovski. U obe večeri takmičenje će napustiti po jedan takmičar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.