UEFA danas odlučuje o kazni

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2014, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA danas odlučuje o kazni

BEOGRAD - Evropska fudbalska unija /UEFA/ danas bi trebalo da donese odluku u okviru disciplinskog postupka protiv fudbalskih saveza Srbije i Albanije zbog incidenata na utakmici u Beogradu.

UEFA je ranije saopštila da je pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava i projektila, nasilja u publici, ulaska navijača na teren, manjkave organizacije utakmice i upotrebe lasera.

Postupak je pokrenut i protiv Fudbalskog saveza Albanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zbog odbijanja da se meč nastavi i zbog uvredljivog transparenta.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Albanije sastale su se 14. oktobra u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je meč krajem prvom poluvremena prekinut zbog provokacije gostiju.

Utakmica je prekinuta u 42. minutu, pošto se nad terenom pojavio kvadrokopter na daljinsko upravljanje - dron, koji je nosio zastavu takozvane velike Albanije.

Mediji prenose da postoji nekoliko mogućih scenarija za odluku UEFE - službeni rezultat 3:0 za jednu od ekipa, odigravanje meča na neutralnom terenu sa ili bez publike ili da se meč ponovo odigra u Beogradu pred praznim tribinama.

Ključ odluke je u rukama delegata meča Harija Bina, a u korist Srbiji može ići Pravilnik UEFA koji zabranjuje političku propagandu, a zastava takozvane velike Albanije pokrenula je incidente na stadionu.

Fudbalski savez Srbije, najvjerovatnije, će biti kažnjen novčano ili igranjem bez publike zbog bacanja predmeta na teren, paljenja baklji i ulaska navijača na teren.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

ODLOŽEN DAN D: UEFA u petak saopštava konačnu odluku o meču Srbija - Albanija

Izvor: Kurir, 23.Okt.2014

NION - Evropska fudbalska unija (UEFA) odložila je za jedan dan donošenje odluke o kaznama za incidente na kvalifikacionoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije...Komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) danas bi trebalo da donese konačnu odluku o epilogu prekinute utakmice između reprezentacija...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.