Tusk: EU ne može pomoći Grčkoj mimo njene volje

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: EU ne može pomoći Grčkoj mimo njene volje

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk kaže da evropski lideri žele da pomognu Grčkoj, ali da joj ne mogu pomoći mimo njene volje.

"Evropa želi da pomogne Grčkoj. Ne možemo, međutim, nikome pomoći mimo njegove volje. Hajde onda da pričekamo rezultate grčkog referenduma", napisao je Tusk na svom nalogu na Tviteru, a prenosi Rojters.

Tusk, koji predsedava sastancima lidera EU, prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nedelje je iskoristio svoja ovlašćenja da bi sazvao vanredni sastanak lidera evrozone u nastojanju da spreče bankrot Atine.

Većina članica evrozone je, međutim, razočarana levičarskom vladom u Atini koja je odbacila uslove kreditora za produženje kreditnog aranžmana i sada traži novi zajam, navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.