Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2015, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras kaže da čeka odgovor na novu ponudu

Grčki premijer Aleksis Cipars u javnom je obraćanju danas rekao da čekaju odgvor međunarodnih kreditora na novu ponudu koju je podnio.

Ponovio je da su odbacili zahjeve koje su podnijela tri glavna kreditora Grčke, Evropska komisija, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond jer su bili neprihvatljivi.

Cipras je takođe rekao da nije istina da bi glasanje ne na referendumu zakazanom za nedjelju 5. jul značilo izlazak iz eurozone. "Ne" na referendumu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << prema rijčima grčkog premijera zanči pritisak na međunarodne kreditore.

Cipas je poručio da Evropa mora prestati da se ponaša na "nedemokratski način".

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas kako su pregovori sa Grčkom još uvijek otvoreni, ali da će biti "nemogući prije referenduma".

"Mi sada čekamo referendum. Prije njega nećemo razgovarati na temu programa finansijske pomoći", rekla je kancelarka.

Njemačka vlada i Bundestag odžali su vanrednu sjednicu povodom grčke krize.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Grcima se ne može pomoći, ako oni to sami ne žele

Izvor: Capital.ba, 01.Jul.2015

BRISEL, Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk rekao je da evropski lideri žele da pomognu Grčkoj, ali da to ne mogu učiniti u svjetlu odbijanja Atine i da EU sada čeka kako će Grci glasati na referendumu 5. jula. „Evropa želi da pomogne Grčkoj, ali ne može nikome da pomogne protiv njihove...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.