Slovački policajci pomažu Srbiji na granici sa Makedonijom

Izvor: RTS, 24.Okt.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovački policajci pomažu Srbiji na granici sa Makedonijom

Slovačka je u Srbiju ispratila prvu grupu od 15 policajaca koji će pomagati srpskim kolegama na granici sa Makedonijom u suzbijanju nelegalne migracije balkanskom trasom ka Evropskoj uniji.
Slovački ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinjak istakao je da na taj način, kao zemlja koja predsedava EU, pokazuju doslednu zaštitu spoljašnjih granica.

"Ova forma je ilustracija fleksibilne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i efikasne solidarnosti kojom Slovačka želi doprinese zaštiti Evrope", rekao je Kalinjak na ispraćaju slovačkih policajaca u Srbiju.
Slovačka je svoje policajce kao pomoć Srbiji poslala na osnovu bilateralnog sporazuma, a nakon ove prve predviđaju se još dve rotacije tako da će u Srbiji delovati ukupno 45 slovačkih policajaca, javljaju slovački mediji.
Prema rečima Kalinjaka, Slovačka je poslala do sada u misije zaštite spoljašnje granice EU više od 300 policajaca i to u Makedoniju, Mađarsku, Sloveniju, a trenutno pomažu u patrolama u Bugarskoj.
Pomoć Srbiji i njenoj borbi sa krijumčarima migranata, grupu od 15 policajaca, obećala je i Češka.
"Još u toku oktobra poslaćemo takođe 15 policajaca u misiju u Srbiju", rekao je sredinom oktobra češkoj televiziji ČT šef češke policije Tomaš Tuhi kada je ispraćao češke policajce u Bugarsku da pomognu u patrolama na granici sa Srbijom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kosovo i dalje sanja članstvo u EU i NATO

Izvor: Beta, 25.Okt.2016, 14:42

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj potvrdio je danas u intervjuu za Euraktiv Španija ambiciju svoje zemlje da se pridruži NATO i Evropskoj uniji. Hodžaj je španskim novinarima naveo buduće planove Kosova za bolje odnose sa EU i Vatikanom, kao i ambiciozne planove ulaska u NATO i EU....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.