Predstavljena mašina za uništavanje falsifikovane robe

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena mašina za uništavanje falsifikovane robe

Uprava carina demonstrirala je danas u Kruševcu rad mašine za uništavanje falsifikovane robe uništavanjem falsifikovane i piratske robe koja predstavlja opasnost po zdravlje i bezbednost potrošača.

Kako su saopštili iz Uprave, godišnje je zaplenjeno više od milion primeraka falsifikovanih proizvoda, a ova mašina, donacija Evropske unije (EU), pomoći će u rešavanju tog problema.

"Ovo je jedini način gde možemo biti sigurni da se zaplenjena roba neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vratiti na tržište. Upotrebom mašine za uništavanje falsifikovane robe učiniće se značajan korak ka unapređenju zaštite prava intelektualne svojine, konkretno ka suzbijanju krivotvorene robe na srpskom tržištu", rekla je načelnica Odeljenja

za zaštitu intelektualne svojine Danka Jovanović.

Kampanju "falsifikati koštaju više, kupujem originale" u okviru koje je donirana mašina, osim EU, sprovodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Cilj kampanje je podizanje svesti građana o koristima zaštite prava intelektualne svojine i štetnim posledicama izazvanim kupovinom i korišćenjem krivotvorenih proizvoda.

Kampanja je deo projekta "Sprovođenje prava intelektualne svojine" koji finansira Evropska unija iz pretpristupnih fondova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kruševac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.