Uskoro suđenje osmorici Srba zbog napada na vozilo Euleksa

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro suđenje osmorici Srba zbog napada na vozilo Euleksa

U Osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice trebalo bi 10. juna da počne suđenje osmorici Srba iz Zubinog Potoka koji su optuženi da su pre tri godine u toj opštini napali i oštetili policijsko vozilo Euleksa.

Advokat Ljubomir Pantović rekao je Tanjugu da sudjenje osmorici Srba počinje 10. juna pred Euleksovim većem Osnovnog suda u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"Optuženo je osam osoba sa područja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opštine Zubin Potok za događaj iz 2012. godine, kada je jedno vozilo Euleks policije oštećeno ili napadnuto. Oni su optuženi u proseku za po pet - šest krivičnih dela", rekao je Pantović.

On je naveo da će "biti jako interesantno videti kako će taj slučaj da se odvija", a da lično smatra da u konkretnom slučaju nema dokaza i da ako i postoje, nema ih za tako veliki broj krivičnih dela.

"Najteže delo za koje se osumnjičeni optužuju je ugrožavanje osoblja UN i pridruženog osoblja koji se primenjuje na osoblje Euleksa", rekao je Pantović objasnivši da postoji sumnja da su okrivljeni polomili jedan retrovizor na vozilu Euleksa i da su sprejom poprskali staklo na tom vozilu.

Iz tog događaja tužilaštvo je izvuklo, za sve optužene, više od 30 krivičnih dela, naglasio je Pantović i podsetio da se sve dogodilo u vreme kada su građani na sveru Kosova postavljali barikade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.