U Tuzli otvoreno prihvatilište za djecu s ulice

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2014, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tuzli otvoreno prihvatilište za djecu s ulice

TUZLA - U sklopu Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli danas je otvoreno Prihvatilište za djecu s ulice koje su organizacije Hope and Home for Children i Zemlja djece iz Tuzle finansirale sa oko 40.000 KM.

- Ovdje mogu završiti djeca uhvaćena u prosijačenju ili bilo kojoj drugoj vrsti ekonomskog ili radnog izrabljivanja. Usluge prihvatilišta mogu koristiti djeca od pet do 18 godina, a kompletnu proceduru njihovog smještaja provodiće Centri za socijalni rad - kazao je Amir >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Halilović, direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

U Prihvatilištu se nalazi 12 kreveta, odnosno muška i ženska spavaonica sa po šest kreveta, zatim dnevni boravak, čajna kuhinja, trpezarija i kupatila. Tu se nalazi i prihvatna stanica u kojoj djeca borave dok se ne obave ljekarski pregledi i druge procedure.

Po Halilovićevim riječima, djeca u Prihvatilištu mogu boraviti do tri mjeseca kada će se završiti sve zakonom predviđene procedure, odnosno donijeće se odluka o njihovom trajnom smještaju.

Radno vrijeme Prihvatilišta bit će sedam dana u sedmici a odvijat će se u tri smjene, dok će svaka imati po jednom muškog i ženskog odgajatelja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Otvoreno prihvatilište za djecu sa ulice

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2014

TUZLA - Prihvatilište za djecu sa ulice danas je otvoreno u sklopu Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli...Projekat su finansirale organizacije "Hope and Home for Children" i "Zemlja djece" iz Tuzle, a utrošeno je oko 40.000 KM..."Kapacitet prihvatilišta je 12 kreveta, odnosno imamo dvije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.