Provizija za podizanje para sa bankomata i do 500 din.

Izvor: S media, 07.Okt.2010, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provizija za podizanje para sa bankomata i do 500 din.

Građani Srbije često podižu novac sa bankomata banaka koje nisu njihove matične, odnosno koje nisu izdale kartice koje koriste, ali retko ko zna da je provizija za tu uslugu od 20 do čak 500 dinara.

Istraživanje portala www.krediti.rs pokazalo je da ćete za samo 10 podignutih evra u inostranstvu banci koja nije vaša matična „pokloniti“ od 100 i 440 dinara.

Ako novac podižete sa bankomata drugih banaka u zemlji i korisitite debitne Visa kartice, minimalni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << iznosi provizije koji ćete platiti kreće se od 35 do 500 dinara. Slična situacija je i sa Mastercard debitnim karticama a iznos provizija je u rasponu od 60 i 500 dinara, dok je najjeftinije podizanje novca ako se koristi nacionalna Dina debitna kartica, gde je minimalni iznos naknada između 20 i 150 dinara.

Portal Krediti.rs savetuje građanima Srbije da se dobro raspitaju o provizijama za podizanje novca sa bankomata druge banke, jer mogu biti neprijatno iznenađeni. Na primer, ako podižete 1.000 dinara sa bankomata druge domaće banke, provizija će se kretati u rasponu od 47,5 do 150 dinara za Visa debitne kartice, između 20 i 100 dinara za Dina debitne kartice, odnosno od 60 do 150 dinara za Mastercard debitne kartice.

Deru kožu na provizijama

Tako, na primer, ako podižete 6.000 dinara sa Visa kartice na bankomatu Alfa banke, za tu uslugu platićete 15 dinara (0,25odsto) plus fiksnih 45 dinara.

Velike su provizije i za podizanje novca sa bankomata u inostranstvu Visa ili Mastercard debitnim karticama, koje se kreću se od 0,25 do 5 odsto. Ako u inostranstvu podižete neki manji iznos, provizije će biti mnogo veće u procentima, pa ukoliko podižete 10 evra sa bankomata u inostranstvu, provizija će biti između 100 i 440 dinara, što je između 10 i 44 odsto od iznosa celokupne podignute sume.

Pri podizanju novca u inostranstvu savetuje se da se izbegava podizanje manjih suma novca, jer je provizija mnogo veća. Takođe, pre odlaska na put građanima se preporučuje da se detaljno informišu o svim naknadama i provizijama u svojoj matičnoj banci.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za podizanje novca sa bankomata provizija i do 500 din

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Okt.2010

BEOGRAD - Građani Srbije često podižu novac sa bankomata banaka koje nisu njihove matične, odnosno koje nisu izdale kartice koje koriste, ali retko ko zna da je provizija za tu uslugu od 20 do čak 500 dinara.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.