Izvor: B92, 14.Sep.2009, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Petrohemija" radi od četvrtka

Pančevo -- Hemijska fabrika "Petrohemija" iz Pančeva obnoviće proizvodnju u četvrtak, 17. septembra, posle tri meseca pauze, najavio je generalni direktor Saša Pavlov.

Pavlov je rekao da će prve količine sirovog benzina stići u sredu, o čemu će danas po podne biti potpisani ugovori sa NIS-om i Lukoilom. "Narednih dana očekuje se da sa ovim kompanijama budu potpisani i ugovori o reprogramu duga od oko 200 miliona evra", rekao je Pavlov.

Kako je najavio, Petrohemija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će posle početka rada raditi punim kapacitetom, jer će mesečno dobijati 40.000 tona benzina.

Početku rada pogona kompanije prisustvovaće i predstavnici Vlade Srbije, saopšteno je iz kabineta direktora Pavlova.

Pogoni pančevačke Petrohemije zaustavljeni su krajem juna zbog duga za sirovinu dobavljačima od 200 miliona evra.

Krajem prošlog meseca iz preduzeća je uz socijalni program otišlo više od 500 radnika, što je bio uslov Vlade za davanje kreditnih garancija za ponovni početak proizvodnje.

Država je obezbedila pozajmicu od oko milijardu dinara za pomoć Petrohemiji, od čega 760 miliona dinara za pokretanje proizvodnje i socijalni program za 540 radnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrohemija pokreće proizvodnju 17. septembra

Izvor: NaDlanu.com, 14.Sep.2009

PANČEVO, 11. septembra 2009. (Beta) - Pančevačka hemijska fabrika Petrohemija obnoviće proizvodnju u četvrtak, 17. septembra, nakon tri meseca pauze, saopštilo je u petak Ministarstvo ekonomije Srbije. Kako se navodi, država je obezbedila pozajmicu od oko milijardu dinara za pomoć Petrohemiji,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Proizvodnja počinje u četvrtak

Izvor: S media, 14.Sep.2009

Hemijska fabrika Petrohemija iz Pančeva obnoviće proizvodnju u četvrtak, 17. septembra posle tri meseca pauze, najavio generalni direktor Saša Pavlov. Država obezbedila pozajmicu od oko milijardu dinara za pomoć Petrohemiji. ..Pavlov je rekao da će prve količine sirovog benzina stići u sredu,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.